Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[TLife.gr] Το θρίλερ της ομηρίας στην Κομοτηνή
#1
Τι ζητά ο δράστης για να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους

Με το μυαλό του θολωμένο από την ανεργία, ένας άνδρας περίπου 60 χρονών μπήκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI PLC στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.

Με μια καραμπίνα στο χέρι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 2 άτομα, οι πληροφορίες λένε, ο ένας είναι ο ιδιοκτήτης, ο άλλος υπάλληλος.

Οι φωνές και οι πυροβολισμοί πάγωσαν το αίμα όλων. Οι τραυματίες κατάφεραν να βγουν έξω και να καλέσουν σε βοήθεια.

Ο 60χρονος όμως παραμένει μέσα και κρατάει ομήρους 2 άτομα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι διευθυντικά στελέχη του εργοστασίου. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν από πλαινή πόρτα και 2 γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στον χώρο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 60χρονος, πατερας 2 παιδιών, είχε απολυθεί πριν από 8 μήνες από το εργοστάσιο. Πήγε σήμερα λένε, αποφασισμένος να ζητήσει ή να επαναπροσληφθεί ή να του δώσουν όσα του χρωστούν.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Κομοτηνής, Παντελή Μαγουλιό, εργαζόταν για πάνω από 10 χρόνια στο εργοστάσιο και οι ιδιοκτήτες είχαν δεσμευθεί να τον επαναπροσλάβουν.

Όμως, αυτό δεν έγινε και σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαγουλιό, ο 60χρονος σε μεγαλη απελπισία και νηστικός επι 4 μέρες έκανε αυτή την κίνηση απόγνωσης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο δράστης ζητά βασικά τα φάρμακά του από το σπίτι, καθώς υποστηρίζει πως έχει πρόβλημα υγείας. Εν συνεχεία ζητάει να του καταβληθεί το ποσό των 31.000 ευρώ, που είναι το ποσό της αποζημίωσης, που όπως ισχυρίζεται δεν έχει ακόμα λάβει. Και τρίτον ζητάει να προσέλθει στο εργοστάσιο ο προϊστάμενος του λογιστηρίου, προκειμένου να τον επαναπροσλάβουν.

Το χρονικός της ομηρίας

Μπήκε με την καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί και αμέσως μετά πήρε δυο ομήρους και ταμπυρώθηκε σε ένα γραφείο. Σύμφωνα με τον κ. Μαγουλιό, ο ένας από τους ιδιοκτήτες ο κ. Θανάσης Ανδριανόπουλος, είναι σοβαρά τραυματίας και νοσηλεύεται στην εντατική.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και διαπραγματευτές και προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί. Μάλιστα έχει σχηματισθεί και ζώνη ασφαλείας σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο.

Συνεχής ενημέρωση http://www.newsit.gr/default.php?pname=A...66&catid=4
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)