Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 1 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ypodomes.com] Θεσσαλονίκη: 550.000 ευρώ για νέες λεωφορειολωρίδες στην πόλη
#1
Στην ανακοίνωση ότι αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή η τροπολογία για τον ορισμό αρμοδιότητας στους δήμους parking και λεωφορειολωρίδων προχώρησε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΑΣΘ.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις λεωφορειολωρίδες του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι έχει συνταχθεί η σχετική υπουργική απόφαση και το ΥΠΥΜΕΔΙ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες χρηματοδότησης της κατασκευής τους με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ από την ΕΔΑ Μεταφορών.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Υποδομών έκανε αναφορά στην προοπτική μετεξέλιξης του ΣΑΣΘ, στη συνεργασία του ΣΑΣΘ με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για θέματα επεκτάσεων Μετρό και της ωρίμανσης των έργων στη Θεσσαλονίκη, και ενημέρωσε ότι είναι έτοιμη η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΣΘ η οποία υπογράφεται την επόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ, Μαγκριώτη με την μεταφορά της αρμοδιότητας για τη μελέτη και κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων ή άλλων χρήσεων, των υπόγειων διαβάσεων που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των υπέργειων εγκαταστάσεων και της διαμόρφωσης επίγειων χώρων ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των δήμων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

Τέλος, ο υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι με τη μεταφορά της αρμοδιότητας καθορισμού των οδών ή των λωρίδων κυκλοφορίας αποκλειστικής κυκλοφορίας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στους δήμους απλοποιείται και γίνεται ταχύτερη η διαδικασία καθορισμού οδών ή λωρίδων κυκλοφορίας.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ypodomes.com] Θεσσαλονίκη: η πόλη-εργοτάξιο για τα επόμενα 10 χρόνια GeorgIrisbus 0 1.823 19-04-2012, 02:08 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [CityWorld.gr] Οι νέες λεωφορειολωρίδες στο πρώτο εξάμηνο του 2012 Konstantinos MercedesBenz 0 1.946 05-01-2012, 01:09 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Aggelioforos.gr] Θεσσαλονίκη: Νέες λεωφορειολωρίδες Cmaniac 1 4.019 16-09-2010, 01:44 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Enema

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)