Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Τα Νέα] Παραιτήθηκε του μισθού του ο Κάρολος Παπούλιας
#1
Την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Απάντηση
#2
Σε οργισμένη δήλωση κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

"Όλοι έχουμε χρέος να βάλουμε πλάτη για να περάσουμε την κρίση. Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε, δεν το δέχομαι σαν Έλληνας. Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την υπερηφάνεια να υπερασπιστούμε όχι μονο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης", τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Δεν θα επικαλεστώ τα κοινότυπα του Τσώρτσιλ για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων. Τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν οι παππούδες μας, τα ξέρουν οι πατεράδες μας", συνέχισε ο κ. Παπούλιας.

"Ο παππούς μου ήταν ο πρώτος υπαξιωματικός τραυματίας στη μάχη των Βουκολιών στην Κρήτη, όταν πήγαν για να απελευθερώσουν την Κρήτη".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξάλλου, κάλεσε την πολιτική τάξη της χώρας "να φανεί αντάξια της αποστολής της", και να ακολουθήσει το παράδειγμα που δίνουν οι στρατιωτικοί, υπογραμμίζοντας ότι "πάνω από όλα είναι η σωτηρία του τόπου μας, η Ιστορία της Ελλάδας.

Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι παραιτείται του μισθού του, ήταν πολύ εκνευρισμένος με τον κ. Σόιμπλε και τις δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ο Κάρολος Παπούλιας διαπίστωσε υψηλότατο επίπεδο ηθικού και επαγγελματισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για όλους εκείνους που θα σκεφθούν να στραφούν εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως κομμάτι της κοινωνίας, υποφέρουν και εκείνες ως θύματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, εκφράζοντας όμως την ελπίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετέβη στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων από όπου επικοινώνησε με τον αρχιφύλακα του ακριτικού φυλακίου του Αγαθονησίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποδεχόμενος τον Κάρολο Παπούλια, "συγκινητική" την απόφαση του κ. Παπούλια να παραιτηθεί της αποζημίωσής του.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)