Αξιολόγηση Θέματος:
  • 16 Ψήφοι - 2.56 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solaris Urbino III 18m
#1
Το 2008 η ΕΘΕΛ παρηγγειλε 320 λεωφορεια μετα απο εναν μακροχρονιο διεθνη διαγωνισμο τον οποιο νικησε η Πολωνικη εταιρια Solaris Bus για να ενισχυσει τον στολο της.

100 απο αυτα ηταν αρθρωτα μηκους 18 μετρων εφοδιασμενα με τεχνολογια αιχμης.

Συγκεκριμενα φερουν:
  • Κινητηρα της DAF PR228S2, αποδοσης 310 Αλογων
  • Σασμαν τεσσαρων "σταδιων" Voith Diwa 5 (Diwa 864.5)
  • Αυτοματο κλιματισμο υψηλης αποδοσης 182.000BTU της Carrier - Sutrak
  • Υαλοπινακες σκουρου χρωματος για βελτιωμενη αποδοση του κλιματιστικου
  • Συστημα παρακολουθησης επιβιβασης - αποβιβασης για την ευκολοτερη επιβλεψη της διαδικασιας απο-επιβιβασης απο τον οδηγο.

Απωλειες / Ατυχηματα (Σοβαρα)
1 Λεωφορειο (888) συγκρουστηκε πλαγιομετωπικα με τζιπ στην παραλιακη και υπεστη πολυ σοβαρες ζημιες στην δεξια εμπρος πλευρα του. Επειτα απο επισκευη ενταχθηκε ξανα στην δυναμη.

1 Λεωφορειο καταστραφηκε σχεδον ολοσχερως (850) και τεθηκε εκτος δυναμης απο πυρκαγια. Φημες περι αντικαταστασης του δεν επιβεβαιωθηκαν, ενω η επισκευη απο την ΕΘΕΛ κρινεται απο τα μεχρι στιγμης στοιχεια ασυμφορη.
Φωτογραφιες απο το συβαν
[spoiler]
[Εικόνα: 33p3odl.jpg][Εικόνα: 2ml7xh.jpg]
[Εικόνα: sw4xmt.jpg]
Πηγη: Facebook > Αμαξοστασιο Πετρου Ραλλη
[/spoiler]
Update 07/2010
Το λεωφορειο #850 που ειχε καταστραφει απο αυταναφλεξη, αντικατασταθηκε απο την Solaris Bus & Coach Poland. Ο αντικαταστατης του φερει πινακιδες ΥΝΝ-9940 και παρμπριζ 940.


Επισημανθηκε απο τον Solaris Urbino 18

Παρατηρησεις
Εγινε επαναπρογραμματισμος σασμαν για βελτιωμενη οικονομια καυσιμου μετα την παραλαβη ορισμενων παρτιδων λεωφορειων. Τα υπολοιπα εφεραν το νεο προγραμμα εξ ορισμου.
Σε καποια λεωφορεια παρατηρειται απωλεια ισχυος, απο αγνωστη αιτια. Πιθανοτητα αναπρογραμματισμου του εγκεφαλλου, για βελτιωμενη οικονομια καυσιμου.
Απάντηση
#2
Cmaniac Μια διορθωση γιατι τα γραψες αναποδα. Το 888 ειχε τρακαρει στη Βουλα με το Q7 και το 850 καηκε το καλοκαιρι! Επισης η ιπποδυναμη ειναι 314 ιππων τα 4 αλογα κανουν τη διαφοραTongue και ο κλιματισμος ειναι 182.000 BTU.
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#3
Οσον αφορα την ιπποδυναμη
http://www.google.gr/search?hl=el&rlz=1C...a=&aq=f&oq=

Ονομαστικη 310 δινει η DAF Wink

Για τα αλλα παω πασο
Απάντηση
#4
Μιας και αναφέρονται επεμβάσεις στα Solaris, στα Ιλίσσια κυκλοφορεί βανάκι της Solaris με πολωνικές πινακίδες. Φαίνεται ότι έχουν νοικιάσει κάποιο διαμέρισμα στην περιοχή για το συνεργείο, που προφανώς έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα με σκοπό την συντήρηση/παρακολούθηση των λεωφορείων.
Απάντηση
#5
Το καμμένο αρ. 850 βρίσκεται μαζί με τα άλλα αποσυρμένα λεωφορεία στο μελλοντικό Α/Σ Θριασείου, αλλά σε αντίθεση με το άλλο καμμένο αρθρωτό (ένα ΜΒ Ο405GN2) που είναι εκεί, έχουν αποσυνδέσει το συρόμενο "βαγόνι" από το μπροστινό, που οι ζημιές του είναι πολύ μικρότερες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ίσως σαν πηγή ανταλλακτικών για τον υπόλοιπο στόλο (πολλά από τα ανταλλακτικά ταιριάζουν και στα midi).
Απάντηση
#6
Απόψε ταξίδεψα με την 916 από το αεροδρόμιο προς σύνταμα. Αναφέρω ότι έχουν τοποθετηθεί ράφια για την τοποθέτηση των αποσκευών των επιβατών.
Απάντηση
#7
Να πω ότι στις νταλίκες σόλαρις έχουν μπει και τα καινούργια ακυρωτικά μηχανήματα
Απάντηση
#8
Το ΥΝΝ9777 που ΔΕΝ ανηκει σε Solarακι βρισκεται στο Lion's Coach της δευτερης ποδοσφαιρικης ομαδας του Πειραια (η πρωτη ειναι ο Εθνικος...)

Αλεξη, ανοιξε ενα θεμα για τα μιντι και μετακινησε το σε παρακαλω...
Απάντηση
#9
Καλημερα σε ολους τους φιλους των Μ.Μ.Μ. Για οποιον ενδιαφερεται το καμενο αρθρωτο αντικατασταθηκε απο την εταιρεια SOLARIS και αναμενεται να βγει στην κυκλοφορια
Απάντηση
#10
(15-06-2010, 11:32 AM)dora Έγραψε: Καλημερα σε ολους τους φιλους των Μ.Μ.Μ. Για οποιον ενδιαφερεται το καμενο αρθρωτο αντικατασταθηκε απο την εταιρεια SOLARIS και αναμενεται να βγει στην κυκλοφορια

Εδω και μια βδομαδα ειναι στο Α/Σ και περιμενει να παρει πινακιδες και αριθμο παρμπριζBig Grin
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Solaris Urbino III 8,6 mercedes elbo 17 23.182 09-07-2014, 10:53 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ecoj

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)