Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΣΚΑΪ] Την επόμενη Τρίτη ΚΥΑ για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης
#1
Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η σύμβαση που θα πρέπει να υπογραφεί μεταξύ της Αττικό Μετρό και της Siemens για τις επεκτάσεις του Μετρό


Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για το ποσό της εισφοράς που θα πρέπει να καταβάλουν όσοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις μεταφορές αλλά και το ύψος της οικονομικής επιφάνειας που θα πρέπει να έχουν όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν άδειες για φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Την ίδια μέρα, αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η σύμβαση που θα πρέπει να υπογραφεί μεταξύ της Αττικό Μετρό και της Siemens για την εγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης στις επεκτάσεις του Μετρό προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Περιστέρι. Ο Μάκης Βορίδης εκτίμησε ότι όλα θα είναι έτοιμα για την υπογραφή της σύμβασης εντός περίπου δύο εβδομάδων.

Ο κ. Βορίδης ενημέρωσε την τριμερή και για τα προβλήματα που υπάρχουν στην κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων, με συμβάσεις παραχώρησης. Εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να κλείσει το ζήτημα έως τα τέλη Μαρτίου, όποτε θα έχει ολοκληρωθεί το PSI, καθώς συνέδεσε άμεσα τα έργα με τα δημοσιονομικά της χώρας.

Πρόσθεσε ότι ως τις 15 Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την αύξηση του ανταγωνισμού στις γραμμές των ΚΤΕΛ.

Τέλος ο κ. Βορίδης συζήτησε με την τρόικα και το ζήτημα της ταχύτερης υλοποίησης απαλλοτριώσεων με ταυτόχρονη μείωση των αποζημιώσεων που καταβάλει το ελληνικό δημόσιο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)