Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Αγγελιοφόρος] Θεσσαλονίκη: Νέες πιάτσες ταξί για… αποσυμφόρηση κυκλοφοριακού
#1
Στη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης των ταξί, ιδιαίτερα κοντά σε νοσοκομεία και πολυϊατρεία του ΙΚΑ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την «αποσυμφόρηση» σημείων που παρατηρείται υπερσυγκέντρωση ταξί, με αποτέλεσμα να «μπλοκάρονται» λωρίδες κυκλοφορίας, προσανατολίζεται η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, μετά από αίτημα του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί «Ο Ερμής», επανεξέτασαν τους χώρους στάθμευσης των ταξί λαμβάνοντας υπόψη τα κυκλοφοριακά δεδομένα, αλλά και την αύξηση των αναγκών του επιβατικού κοινού για μετακινήσεις που δεν καλύπτονται απολύτως από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε αρκετές πιάτσες υπάρχει ζήτημα υπερσυγκέντρωσης ταξί εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης με αποτέλεσμα να «μπλοκάρεται» τουλάχιστον μία λωρίδα κυκλοφορίας και να δημιουργούνται κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παρατηρείται έλλειψη οχημάτων, κυρίως σε δρόμους όπου δεν περνούν αστικά λεωφορεία. Για τους παραπάνω λόγους, προτείνεται η επέκταση των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης αλλά και η χωροθέτηση νέων, κυρίως σε σημεία κοντά σε νοσοκομεία και τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ.

Το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια η οποιαδήποτε απόφαση θα διαβιβαστεί προς έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Voria.gr] Οι νέες πιάτσες ταξί στη Θεσσαλονίκη Konstantinos MercedesBenz 0 2.613 07-06-2012, 12:19 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Αγγελιοφόρος] 450 νέες άδειες ταξί στη Θεσσαλονίκη! GeorgIrisbus 0 2.545 24-05-2012, 01:09 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Agelioforos.gr] Νέες πιάτσες για τα ταξί Konstantinos MercedesBenz 0 2.164 27-05-2011, 07:33 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)