Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[CityWorld.gr] Οι νέες λεωφορειολωρίδες στο πρώτο εξάμηνο του 2012
#1
Στο πρώτο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία των τεσσάρων νέων λεωφορειολωρίδων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Για την υλοποίησή τους τους πρόκειται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το επόμενο διάστημα.

Τη χάραξη και τη συντήρηση των νέων λεωφορειολωρίδων αναλαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης που πρόκειται να συναφθεί με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Επειδή δεν μπορεί να τις δημιουργήσει και να τις συντηρήσει ο ΣΑΣΘ, αναλαμβάνει ο δήμος να τις υλοποιήσει μέσω προγραμματικής σύμβασης, την οποία θα συνάψουμε (Δήμος Θεσσαλονίκης – ΥΠΟΜΕΔΙ), λειτουργώντας έτσι ως τεχνική υποστήριξη του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών» τόνισε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύου Ανδρέας Κουράκης. Συγκεκριμένα, πρόκειται να υλοποιηθούν λεωφορειολωρίδες σε τμήμα της Λεωφόρου Στρατού (στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), στην Αγγελάκη, σε τμήμα της Γ. Παπανδρέου και στην Εθνικής Αντιστάσεως. Όπως είπε ο κ. Κουράκης, αναφορικά με τη χρήση των λεωφορειολωρίδων, προς το παρόν θα διατηρηθεί το ισχύoν καθεστώς που επιτρέπει τη χρήση τους και από τα ταξί, ενώ θα εξεταστεί τι ρυθμίσεις μπορεί να γίνουν στα συγκεκριμένα τμήματα και για τους ποδηλατόδρομους. Σημειώνεται, πως υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία τα δίκυκλα (συμπεριλαμβανομένων και των ποδηλάτων) έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες. «Αυτή η απόφαση ουδέποτε εφαρμόστηκε και θα δούμε τώρα αν με κάποιο τρόπο μπορούμε να την υλοποιήσουμε» τόνισε ο κ. Κουράκης.

Για το θέμα, πάντως, της χάραξης νέων λεωφορειολωρίδων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα σύσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην οποία θα συμμετέχει και ο υφυπουργός ΥΠΥΜΕΔΙ Γιάννης Μαγκριώτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης καθώς και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θόδωρος Μπακογλίδης.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ypodomes.com] Θεσσαλονίκη: 550.000 ευρώ για νέες λεωφορειολωρίδες στην πόλη GeorgIrisbus 0 1.953 17-02-2012, 08:30 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Aggelioforos.gr] Θεσσαλονίκη: Νέες λεωφορειολωρίδες Cmaniac 1 4.019 16-09-2010, 01:44 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Enema

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)