Αξιολόγηση Θέματος:
  • 9 Ψήφοι - 2.56 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Εβδομη] Ζητειται η απομακρυνση της αφετηριας του ΚΤΕΑΛ απο το λιμανι
#1
[Εικόνα: spitaki%20ktel.jpg]Έγγραφο προς το αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να μετακινήσει τα λεωφορεία αλλά και το εκδοτήριο που βρίσκονται στην γνωστή αφετηρία πριν την είσοδο του λιμανιού, απέστειλε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας.

«Εδώ και τρία χρόνια τους ενημερώνουμε ότι πρέπει να αποφασίσουν ότι σε εκείνο το μέρος δεν είναι δυνατόν να μείνουν», λέει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πέτρος Παναγιώτου και προσθέτει πως «δυσκολεύουν φοβερά την κίνηση και αυτό δεν έχει σχέση μόνο με μας αλλά και με το δήμο. Εξάλλου εκείνο που ζητάμε εμείς τώρα είναι να φύγει το εκδοτήριο για να κάνουμε τα έργα. Τους είπαμε προφορικά ότι πρέπει να φύγουν έστω προσωρινά ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας, και να συνεννοηθούμε με το δήμο να δώσουμε μια οριστική λύση, είναι ευκαιρία».

Κατά τον ίδιο, η πρόταση του ΟΛΚ είναι να φιλοξενηθούν το πολύ δύο λεωφορεία μέσα στο πάρκινγκ του τελωνείου, όμως το ΚΤΕΛ ζητά να υπάρχει χώρος για πέντε:

«Υπάρχει μια μελέτη σύμφωνα με όσα λέει ο δήμαρχος σύμφωνα με την οποία η Βενιζέλου θα πεζοδρομηθεί και θα διοχετευτεί όλη η κίνηση από την παραλία. Ακόμα χειρότερα δηλαδή αν θα μείνει η αφετηρία εκεί.
Άρα λοιπόν εμείς πιστεύουμε ότι εκεί εμποδίζει. Προσπαθούμε να κάνουμε μια τουριστική παραλία και να έχει τρία και τέσσερα αυτοκίνητα εκεί σταματημένα με το σπιτάκι δεν γίνεται. Κάποτε έπρεπε να γίνει. Ήρθε η ώρα να γίνει και πρέπει να συνεννοηθούμε και να αποφασίσουμε κάποτε»
.
Όπως είπε ο κ. Παναγιώτου προέβησαν στην αποστολή εγγράφου διότι είδαν ότι προφορικά δεν θα λυνόταν το θέμα: «ο δήμαρχος είναι «παγιδευμένος» επειδή υπάρχει μια μελέτη. Δίνουμε λοιπόν το έναυσμα να ξεκινήσει η διαδικασία. Δεν γίνεται αλλιώς. Από κει και πέρα δε νομίζω ότι εγώ ενδιαφέρομαι περισσότερο από ότι ο δήμαρχος ή οποιοσδήποτε άλλος. Από κοινού να βρούμε μια λύση. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι να βρεθεί ένας χώρος όπου τα αστικά να έχουν την αφετηρία τους αλλά πρέπει κάποτε να το αποφασίσουμε αυτό. Δε γίνεται, έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Αν τελικά φύγουν για λίγες μέρες για να γίνουν οι εργασίες και στη συνέχεια ξανατοποθετήσουν το εκδοτήριο εκεί, να θυμάστε ότι θα βρίσκονται εκεί μια ζωή. Δεν γίνεται όμως, πρέπει να αλλάξει αυτό».

Και που να πάμε;
Το εν λόγω έγγραφο παρέλαβε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Σίμος Γιοβανάκης ο οποίος διερωτήθηκε μιλώντας στο Studio 7: «που να πάει η αφετηρία; Αυτό το θέμα ανακινείται αρκετά χρόνια τώρα. Πρέπει να γίνει μια σύσκεψη φορέων για να παρθεί μια απόφαση.

Οι αφετηρίες βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και σε άλλες πόλεις για λόγους καθαρά εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Η πόλη έχει τις ιδιομορφίες της, όπου ο κόσμος ξεκινάει από το κέντρο προς τα άκρα κι όχι αντίθετα. Το να γίνει μια κεντρική αφετηρία και να είναι διερχόμενα τα λεωφορεία, που θα μπορούσε να γίνει; Το να λέμε λόγια και απλά «να φύγει» δεν είναι λύση. Ας γίνει μια κοινή σύσκεψη φορέων και να βρούμε κάτι που θα είναι μόνιμο κι όχι προσωρινό».
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)