Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Παρατηρητής της Θράκης] Συνεχίζεται και το επόμενο δίμηνο η δημοτική συγκοινωνία
#1
Ακόμη ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου που ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ του δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κοτσάκη αφορούσε την παράταση για τρίμηνο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου των τριών γραμμών της Δημοτικής αστικής συγκοινωνίας των Mini bus του προγράμματος URBAN.

Για το θέμα ο δήμαρχος εισηγήθηκε την παράταση της σύμβασης για δίμηνο, μιας και όπως είπε η διαπραγμάτευση με το αστικό ΚΤΕΛ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, αναγνωρίζοντας πως ο δήμος δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος μιας και από τις οφειλές ενός έτους ο δήμος έχει καταφέρει να πληρώσει τις οφειλές 6 μηνών. Παρ’ όλα αυτά από την διαπραγμάτευση προέκυψε όφελος κατά 40% για τον δήμο, χωρίς περικοπή δρομολογίων παρά μόνο την τροποποίηση του ενός από τα τρία δρομολόγια καλύπτοντας βέβαια το 95% των διαδρομών.

Για το θέμα αυτό εξέφρασε τις δικές του αντιρρήσεις ο κ. Κοτσάκης ο οποίος τόνισε ότι η διοίκηση δεν μπορεί αφενός να ισχυρίζεται ότι είναι καινούρια, γιατί έχει περάσει πλέον ένας χρόνος, αφετέρου τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια μελέτη στο θέμα της αστικής συγκοινωνίας και θα έπρεπε η διοίκηση να προτείνει εναλλακτικές λύσεις στο θέμα αυτό. Μάλιστα αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε η διοίκηση με τα χρήματα της παρούσας σύμβασης να έχει μια δική της επιχείρηση δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία βέβαια προϋποθέτει την αγορά οχημάτων μιας και σύμφωνα με τον κ. Κοτσάκη, με την λήξη της παρούσας σύμβασης, τα οχήματα περιέρχονται στην ιδιοκτησία του αστικού ΚΤΕΛ και όχι στον δήμο. Στην ερώτηση γιατί δεν καταργούσε τη σύμβαση αυτή στα τέσσερα χρόνια της διοίκησής του ο κ. Κοτσάκης τόνισε ότι «προσπάθησα να λύσω την σύμβαση, αλλά ο κ. Βαβατσικλής μου είχε πει τότε να μην το προσπαθήσω γιατί αυτή η σύμβαση είναι λεόντιος».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος μιλώντας αργότερα με τους δημοσιογράφους και απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Κοτσάκη, δήλωσε ότι «η πολιτική εμπεριέχει το στοιχείο της υπερβολής και πολλές φορές ξεπερνά την κοινή λογική. Φτάσαμε στο σημείο να μας ζητούν το λόγο γιατί καταφέραμε να ρίξουμε το κόστος της δημοτικής συγκοινωνίας». Προσθέτοντας ότι «θελήσαμε να πάμε σε μια διαπραγμάτευση που δεν θα επιβαρύνει τους συνδημότες μας, και που δεν θα ζημιώνει και την επιχείρηση η οποία έχει αναγκαστεί να απολύσει προσωπικό και αυτό δεν είναι ευχάριστο ούτε για τους ίδιους αλλά ούτε και για την δημοτική αρχή».
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Η Έρευνα] Πράσινο φως για Δημοτική Συγκοινωνία στο Δήμο Τρικκαίων GeorgIrisbus 0 2.191 05-07-2012, 12:42 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [29 Δυτικά] H δημοτική συγκοινωνία τοπικών διαμερισμάτων του Αγρινίου GeorgIrisbus 0 1.829 14-02-2012, 06:40 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [The Best] Ενισχύεται η Δημοτική Συγκοινωνία στο Αγρίνιο Konstantinos MercedesBenz 2 3.318 01-06-2011, 11:11 AM
Τελευταία Δημοσίευση: TMantzas

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)