Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[City Press] Επί τάπητος οι παράνομοι καταυλισμοί Ρομά
#1
Η αντιμετώπιση του ζητήματος των παράνομων καταυλισμών των Ρομά εξετάστηκε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με τον Περιφερειάρχη, Γ.Σγουρό να ζητά την κωδικοποίηση και την ανάλυση του συνόλου των προτάσεων από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να ληφθεί απόφαση.

«Θα πρέπει να συνεργαστούμε με φορείς, προκειμένου να επέμβουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Σγουρός, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι προτάσεις που υπεβλήθησαν, θα εξεταστούν ενδελεχώς προκειμένου να εκπονηθεί ολοκληρωμένη πρόταση για την επίλυση του προβλήματος, στην οποία – όπως είπε – θα μετέχουν και οι δήμοι της Αττικής.

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα της εγκατάστασης αθίγγανων Ρομά σε παράνομους καταυλισμούς του Λεκανοπεδίου έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Πρόσθεσε, δε, ότι η επίλυση του θέματος έχει απασχολήσει επί σειρά ετών διάφορες υπηρεσίες και φορείς, χωρίς ποτέ να βρεθεί ουσιαστική και συνολική λύση στο πρόβλημα, «διαιωνίζοντας μία κατάσταση, η οποία έχει φτάσει σήμερα στο απροχώρητο».

Βάσει στοιχείων που επικαλέστηκε η κα.Παπαδημητρίου-Τσάτσου, από τους 18 οικισμούς Ρομά στην Ελλάδα, οι πέντε βρίσκονται στην Αττική. Επικεντρώνοντας την ομιλία της στον ανεξέλεγκτο καταυλισμό Ρομά στο Βοτανικό, η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι το πρώτο σημαντικό πρόβλημα είναι υγειονομικό και ανθρωπιστικό, γιατί η περιοχή έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο, με τη συνεπακόλουθη παρουσία τρωκτικών. Πρόσθεσε ότι οι Ρομά δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις παροχές, όπως η ηλεκτροδότηση, το αποχετευτικό δίκτυο, η ύδρευση, οι υπηρεσίες υγείας, η ιατροφαρμακευτική μέριμνα, αλλά και η εκπαίδευση.

(Α.Π.Ε.)
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)