Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Isthmos.gr] Μειώνουν δραματικά τις μετακινήσεις τους οι πολίτες με το ΚΤΕΛ
#1
Μειώνουν δραματικά τις μετακινήσεις τους οι πολίτες, ακόμα και με τη συγκοινωνία. Το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας καταγράφει ήδη μειώσεις της τάξης του 10-12% στα εισιτήρια από και προς Αθήνα, με συνέπεια τα Σαββατοκύριακα να πραγματοποιούνται πλέον λιγότερα από τα μισά έκτακτα δρομολόγια.

Σε τοπικό επίπεδο επίσης μειώνονται τα δρομολόγια, καθώς η επιβατική κίνηση είναι εξαιρετικά μικρή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Νικήτα Μπούρα, οι μετακινήσεις από και προς Αθήνα έχουν περικοπεί, τόσο με τη συγκοινωνία όσο και με το ΙΧ αυτοκίνητο λόγω βενζίνης και διοδίων. Σε τοπικό επίπεδο μειώθηκαν ακόμα και τα απογευματινά δρομολόγια Καλαμάτα - Μεσσήνη, καθώς οι επιβάτες είναι πια πολύ λιγότεροι από κάθε άλλη φορά. Αυτό εκτιμά πως οφείλεται στο ότι ο κόσμος έχει κόψει τόσο τα φροντιστήρια των παιδιών όσο και τα ψώνια. Αφήνει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι άλλη η πραγματικότητα, σχολιάζοντας: "'Η μας έχει πιάσει η κρίση και δεν κινούμαστε καθόλου ή το ΙΧ ακόμα κινείται".

Ετσι, αντίθετα από τις προβλέψεις του ΚΤΕΛ πως θα παρουσίαζε αύξηση η κίνηση από και προς Μεσσήνη με τη συγκοινωνία, λόγω της αυξημένης τιμής της βενζίνης, παρατηρείται μια πολύ αισθητή μείωση. Ειδικά τα απογευματινά δρομολόγια κρίθηκε απαραίτητο να μειωθούν και να πραγματοποιούνται ανά 1 ώρα: Τις ακέραιες ώρες το λεωφορείο ξεκινά από την Καλαμάτα και τις μισές από τη Μεσσήνη. Στη γραμμή αυτή, μικρή αύξηση παρουσιάζουν μόνο τα πρωινά δρομολόγια προς Καλαμάτα και τα μεσημεριανά προς Μεσσήνη.

Οσον αφορά τη μείωση στα υπόλοιπα τοπικά δρομολόγια του νομού, ο Ν. Μπούρας είναι κάπως επιφυλακτικός, καθώς εκτιμά πως η ελαιοκομική περίοδος ενδεχομένως να μην είναι ενδεικτική της κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχει παρατηρηθεί μια σταθερή αύξηση στα εσωτερικά δρομολόγια της Πύλου και των Γαργαλιάνων, ενώ σταθερά καλά πηγαίνει και η γραμμή της Μάνης.

ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Στο πλαίσιο καταπολέμησης της κρίσης στα τοπικά δρομολόγια, το ΚΤΕΛ διερευνά το ενδεχόμενο ο επιβάτης να μπορεί να προπληρώνει με μια σημαντική έκπτωση τις μηνιαίες μετακινήσεις του - αν και υπάρχει έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να προκαταβάλει το ποσό. Το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται ακόμα σε διερευνητικό στάδιο και μελετάται.

Πάντως, όπως παρατηρεί ο κ. Μπούρας, οι τιμές παραμένουν ίδιες. Επεσήμανε εν τω μεταξύ ότι το ΚΤΕΛ δεν έχει κάνει μειώσεις ούτε στο προσωπικό ούτε στις αποδοχές των εργαζομένων του, τονίζοντας ότι "επιπλέον έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε και την αύξηση των καυσίμων". Για τους λόγους αυτούς άλλωστε, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας σημείωσε πως δεν μπορεί να γίνει μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsIt.gr] Μειώνουν τα διόδια έως και 30% σε τρία χρόνια - Στο 50% η πρόταση μείωσης για τους υπό κατασκευή δρόμους Konstantinos MercedesBenz 0 1.768 14-04-2011, 05:43 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)