Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Κομπίνα-μαμούθ με διπλώματα οδήγησης
#1
Στην υπόθεση εμπλέκονται 101 άτομα

Μία τεράστια «φάμπρικα» παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης, στην οποία εμπλέκονται και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, «ξεσκέπασε» η αστυνομία.

Η αποκάλυψη της απάτης ξεκίνησε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία υποψηφίου οδηγού, ότι του χορηγήθηκε δίπλωμα οδήγησης αν και είχε αποτύχει στις εξετάσεις.

Αμέσως, η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος προχώρησε σε αιφνίδιο έλεγχο του σχετικού φακέλου στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομική έρευνα έβγαλε… λαβράκι. Όπως διαπιστώθηκε, ο συγκεκριμένος υποψήφιος ενώ είχε καταχωρηθεί ως επιτυχών στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, από τη διασταύρωση των στοιχείων με το αντίστοιχο αρχείο των εξετάσεων, προέκυψε ότι ουδέποτε είχε συμμετάσχει τόσο στη θεωρητική, όσο και στην πρακτική εξέταση.

Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι απουσίαζαν παντελώς από το αρχείο της Υπηρεσίας 102 φάκελοι, ενώ από τη διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων με τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων, προέκυψε ότι σε 86 περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί είχαν αποκτήσει παράνομα δίπλωμα οδήγησης, καθώς είτε δε συμμετείχαν, είτε είχαν απορριφθεί από τις θεωρητικές ή/και πρακτικές εξετάσεις.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται εφτά ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, δύο υπάλληλοι σχολών οδηγών, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου, δύο γιατροί και τρεις υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας Συγκοινωνιών, από τους οποίους ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί.

Κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι ογδόντα έξι ιδιώτες που πήραν δίπλωμα με αυτόν τον τρόπο. Η «ταρίφα» για τη χορήγηση της άδεια κυμαινόταν από 200 ως 3.300 ευρώ.

Από το δικογραφικό υλικό που συλλέχθηκε και υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, προκύπτουν, κατά πρόσωπο και περίπτωση, ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων, όπως η υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, η πλαστογραφία, η απάτη, οι ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, καθώς και η ψευδής βεβαίωση και νόθευση από υπάλληλο που ασκεί δημόσια υπηρεσία.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: Mercedes_Amg_Logo_4.jpg]

Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Newsbeast] «STOP» στα διπλώματα με φακελάκι Konstantinos MercedesBenz 0 871 28-03-2011, 10:47 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)