Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ελευθεροτυπία] ΕΔΕ στην Ευελπίδων για τα ακροδεξιά «παιχνίδια»
#1
Μπροστά σε οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών αναμένεται να βρεθούν οι αξιωματικοί που θα διενεργήσουν την Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής», μετά την ολοκλήρωση της γιορτής για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Σχολή Ευελπίδων και αφού αποχώρησαν οι αξιωματικοί, το λόγο πήρε ο αρχηγός των Ευέλπιδων. «Διέταξε» να κλείσουν οι πόρτες, ζήτησε από τους Κύπριους και αλλοδαπούς σπουδαστές να αποχωρήσουν και «εξήγησε» ότι η «επανάσταση της 21ης Απριλίου» έχει διαστρεβλωθεί. Μετά κάλεσε μια ομάδα πέντε ατόμων και με στρατιωτικό βήμα άρχισαν να τραγουδούν τον διαβόητο ύμνο της 21ης Απριλίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιστατικό με τον αρχηγό των τεταρτοετών είναι η κορυφή του παγόβουνου. Φαίνεται ότι ομάδες νοσταλγών της χούντας εδώ και καιρό δρουν εντός της σχολής προσπαθώντας να προσηλυτίσουν νεοτέρους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσφατο παρελθόν κάποιοι επιχείρησαν να «διδάξουν» σε πρωτοετείς της 3ης Διμοιρίας του 10ου Λόχου τον ύμνο των Απριλιανών, γεγονός που ή δεν γνωρίζει η διοίκηση της σχολής ή δεν θέλει να το γνωρίζει. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ατιμωρησία του επικεφαλής των Ευέλπιδων μετά το περιστατικό της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου φαίνεται ότι έδωσε ώθηση στους συγκεκριμένους κύκλους.

Εύελπις στο Β' Τάγμα προσπάθησε να «νουθετήσει» συναδέλφους του για παραποίηση των γεγονότων, λέγοντάς τους ότι σε περίπτωση που ερωτηθούν για το περιστατικό να μην το παραδέχονται και να υποστηρίζουν ότι απλώς τραγουδούσαν μια παραλλαγή του ύμνου της 21ης Απριλίου με στίχους υπέρ... του Πολυτεχνείου, δηλαδή ότι απλώς κράτησαν το μουσικό μοτίβο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)