Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Η Έρευνα] Τρίκαλα: μελέτη από το Αστικό ΚΤΕΛ για εύρυθμη λειτουργία της πόλης
#1
Του Αποστόλη Ζώη

Για μελέτη την οποία θα χρηματοδοτήσει το Αστικό ΚΤΕΛ για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης των Τρικάλων ενώ ο Δήμος θα είναι αρωγός ώστε να παράσχει τα απαραίτητα στοιχεία στους μελετητές, έκανε λόγο χθες ο αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος.

Ο ίδιος σημείωσε πως ενημερώθηκε από το Αστικό ΚΤΕΛ για αυτή την πρωτοβουλία, προσθέτοντας πως ο Δήμος Τρικκαίων στοχεύει σε ολοκληρωμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις πάντα σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ. Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε ο κ. Κολότσιος, θέλουμε να ενδυναμώσουμε την κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και την όσο λιγότερη κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων στην πόλη μας.

Η κατάσταση

Στην Ελλάδα σήμερα το 72% όλων των διαδρομών με αυτοκίνητο αντιστοιχεί σε μετακινήσεις μέσα στην πόλη ενώ τα νοικοκυριά δαπανούν πάνω από το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους για μετακινήσεις.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, πόλεις , μικρές και μεγάλες , βρίσκονται αντιμέτωπες με τα προβλήματα που επισσώρευσε η αλματώδης αύξηση της κυκλοφορίας αλλά και της παρουσίας του αυτοκινήτου στον πολεοδομικό τους ιστό : κυκλοφοριακή συμφόρηση, μόλυση της ατμόσφαιρας, κατάχρηση του δημόσιου χώρου, απαξίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, φαινόμενα αποκλεισμού ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΑμεΑ, τρίτη ηλικία , παιδιά, μητέρες με μικρά παιδιά κ.λ.π), αισθητική υποβάθμιση, αύξηση των ατυχημάτων με θύματα κυρίως πεζούς , ποδηλάτες και οδηγούς δικύκλων.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: Mercedes_Amg_Logo_4.jpg]

Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Η Έρευνα] Τρίκαλα: Ξεκινά η μελέτη για ποδηλατοδρόμους GeorgIrisbus 0 1.131 11-01-2012, 03:11 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Η Έρευνα] Τρίκαλα: vέο ΔΣ για τους ιδιοκτήτες υπεραστικών λεωφορείων Konstantinos MercedesBenz 0 1.264 11-11-2011, 10:16 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)