Αξιολόγηση Θέματος:
  • 13 Ψήφοι - 3.46 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Μελλοντικές αναπτύξεις γραμμών Μετρό Αθήνας
#1
[Εικόνα: AM_Sxedio_Anaptiksis_Grammon_Metro_LG.jpg]

Καπως ετσι μας παρουσιαζουν το ΜΕΤΡΟ στην Αθηνα σε πολλα πολλα χρονια.

Ας εξετασουμε τις επεκτασεις του ΜΕΤΡΟ που εχουν προταθει, τα συν και τα πλην τους.
Απάντηση
#2
(19-11-2009, 09:42 PM)Mercedes O405N2 Έγραψε: .
Έχω βρει στο internet ένα χάρτη που δείχνει το μελλοντικό δίκτυο του Μετρό με όλες τις μελλοντικές γραμμές και επεκτάσεις (8-9 γραμμές περίπου). Με βάση αυτό ξεκινάω ριζική αναδιάρθρωση δρομολογίων όχι κόψε-ράψε, αλλά ξήλωσε και ξανά απ' την αρχή, έτσι ώστε όταν ολοκληρωθεί το μετρό να έχω το δίκτυο σχεδόν έτοιμο, αν όλα πάνε καλά και βρεθώ στον ΟΑΣΑ πρώτα ο Θεός!
.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά όταν θα γίνουν αυτές οι γραμμές θα έχεις πάρει σύνταξη. Οι γραμμές του μετρό που σήμερα ονομάζουμε 2 και 3 άρχισαν να σχεδιάζονται από την δεκαετία του 1950!
Απάντηση
#3
(20-11-2009, 02:01 AM)abc Έγραψε: Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά όταν θα γίνουν αυτές οι γραμμές θα έχεις πάρει σύνταξη. Οι γραμμές του μετρό που σήμερα ονομάζουμε 2 και 3 άρχισαν να σχεδιάζονται από την δεκαετία του 1950!
Άρχισαν να σχεδιάζονται από το 1950 αλλά ξεκίνησαν την υλοποίησή τους περίπου το 1992! Έχω βρει επίσης ένα χάρτη που έχει αυτές τις γραμμές μαζί με τις στάσεις, όπου λέει ότι τα έργα θα ξεκινήσουν το 2012!
Στο κάτω κάτω το πλάνο μου θα είναι έτοιμο, οπότε το πολύ πολύ να χρησιμοποιηθεί από κάποιον "συνάδελφο"!Tongue
Απάντηση
#4
(21-11-2009, 12:50 AM)Mercedes O405N2 Έγραψε: Άρχισαν να σχεδιάζονται από το 1950 αλλά ξεκίνησαν την υλοποίησή τους περίπου το 1992! Έχω βρει επίσης ένα χάρτη που έχει αυτές τις γραμμές μαζί με τις στάσεις, όπου λέει ότι τα έργα θα ξεκινήσουν το 2012!
Στο κάτω κάτω το πλάνο μου θα είναι έτοιμο, οπότε το πολύ πολύ να χρησιμοποιηθεί από κάποιον "συνάδελφο"!Tongue

Για να ξεκινούσε η υλοποίηση το 2012 θα έπρεπε τώρα να γίνεται η μελέτη (εδαφολογικά κλπ). Πχ η γραμμή 4 λέει στον ιστότοπο της Αττικό Μετρό ορίστηκε στην Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό (1995-1999), πρόσφατα αποφασίστηκε να γίνει ξεχωριστή γραμμή, πριν από κανένα χρόνο είχα δει σε διάφορα σημεία να τρυπούν το έδαφος για να δουν την σύσταση του.
Απάντηση
#5
Για εμένα, αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να πιάσει κάποιος έναν χάρτη της Αθήνας και να τραβάει χρωματιστές γραμμές για να σκεπάσει τις λεωφόρους. Δεν δείχνει ρεαλιστικό από πλευράς πιθανότητας υλοποίησης, ούτε η διάταξη των γραμμών είναι τέτοια που πραγματικά να καλύπτει τις συγκοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων.

Φερειπείν:
- Πόσο εφικτό είναι, από πλευράς προβλημάτων στεγανότητας και σταθερότητας του εδάφους, να γίνει σταθμός Μετρό δίπλα στην θάλασσα;
- Πού θα βρεθεί χώρος σε περιοχές τόσο πυκνοδομημένες όπως οι δυτικές συνοικίες του Πειραιά για να φτιαχτούν σταθμοί Μετρό;
- Εάν γίνουν σταθμοί σε τέτοιες περιοχές με στενούς δρόμους, μπορούν να αντέξουν τον επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο που θα τους δημιουργηθεί;
- Η Γραμμή 5, γιατί παρακάμπτει τον σταθμό του Προαστιακού στο Μενίδι την στιγμή που περνάει τόσο κοντά από αυτόν; Ή γιατί δεν στέλνουν την Γραμμή 2 εκεί, την στιγμή που ήδη φτάνει στον Προαστιακό σταθμό των Άνω Λιοσίων;
- Γιατί να μπουν στην χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία εκσκαφής νέας σήραγγας για την Γραμμή 2 προς τα Λιόσια, αντί από την Ανθούπολη να επεκτείνουν κάτω από την Λεωφ. Θηβών και την Ιδομενέως προς το Ίλιον και τους Αγίους Αναργύρους, όπου η γραμμή να γίνεται επιφανειακή και να αναλαμβάνει την παλιά μετρική γραμμή προς Άνω Λιόσια, με σταθμούς σε Ίλιον και Καματερό;
- Η γραμμές 5 και 7 θα πρότεινα να συνδυαστούν ως εξής: η γραμμή 5 να είναι από Μελίσσια προς Άλιμο, και η 7 από Χαϊδάρι προς Βύρωνα, δηλαδή να σταυρώνουν κάπου η μία την άλλη και όχι στην μορφή που απεικονίζονται, δηλ. να προσεγγίζουν η μία την άλλη αλλά να μην υπάρχει ανταπόκριση μεταξύ τους.
- Ο νότιος κλάδος της Γραμμής 7 πρακτικά αντιγράφει το τραμ, ενώ αυτός της Γραμμής Γ6 είναι πολύ κοντά στον Ηλεκτρικό. Μια γραμμή κάτω από την Λεωφ. Συγγρού προς το Δέλτα Φαλήρου θα ήταν λύση. Το τέλος της Γραμμής Γ6 στον Πειραιά έχει προταθεί και ως διακλάδωση της Γραμμής 1.
- Το Πέραμα θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί καλά από αναβίωση του προαστιακού τροχιοδρόμου στην παλιά του χάραξη, ώστε τα έργα να διαρκέσουν πολύ λιγότερο, με πολύ χαμηλότερο κόστος από μια γραμμή Μετρό, και με λιγότερες επιπτώσεις στην κυκλοφορία για όσο διαρκούν τα έργα.
- Η Γραμμή 8 προσεγγίζει επίσης πολύ την Γραμμή 4 σε Ψυχικό και Βύρωνα, χωρίς όμως να συνδέονται μεταξύ τους, μειώνοντας πολύ τις δυνατότητες ανταπόκρισης.
- Η Γραμμή 5 θα ήταν πιο εύκολο να έχει ως τερματισμό την Πανεπιστημιούπολη αντί για τον Βύρωνα από κατασκευαστικής πλευράς.
-
Απάντηση
#6
Question 
Στις 2/9/09 ο τότε υπουργός του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ είχε δηλώσει ότι:
  • Τον Δεκέμβριο θα λειτουργούσε ο Σταθμός Χολαργός
  • Ως τα τέλη του 2009 οι Σταθμοί Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι
  • Άνοιξη 2010 οι Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό
  • Αρχές Καλοκαιριού του 2010 ο Αγίας Παρασκευής
Καθώς αυτά τα έργα βρίσκονται υπό υλοποίηση δεν πρέπει η αλλαγή της Κυβέρνησης και οι αλλαγές των υπουργείων να υπηρέασαν τον ρυθμό προόδου τους.
Γνωρίζει κανείς τι θα δούμε τον Δεκέμβριο, ο οποίος άλλωστε ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα;
Απάντηση
#7
(26-11-2009, 01:19 PM)abc Έγραψε: Στις 2/9/09 ο τότε υπουργός του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ είχε δηλώσει ότι:
  • Τον Δεκέμβριο θα λειτουργούσε ο Σταθμός Χολαργός
  • Ως τα τέλη του 2009 οι Σταθμοί Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι
  • Άνοιξη 2010 οι Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό
  • Αρχές Καλοκαιριού του 2010 ο Αγίας Παρασκευής
Καθώς αυτά τα έργα βρίσκονται υπό υλοποίηση δεν πρέπει η αλλαγή της Κυβέρνησης και οι αλλαγές των υπουργείων να υπηρέασαν τον ρυθμό προόδου τους.
Γνωρίζει κανείς τι θα δούμε τον Δεκέμβριο, ο οποίος άλλωστε ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα;

Από την Ναυτεμπορικί:

Σε ένα χρόνο έτοιμες οι επεκτάσεις του μετρό προς Χαϊδάρι, Ανθούπολη, Ελληνικό
NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 21:45
Το αργότερο σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουν ολοκληρωθεί οι επεκτάσεις του δικτύου του Μετρό προς Χαϊδάρι, Ανθούπολη και Ελληνικό, το οποίο συνολικά θα φτάσει τα 60 χιλιόμετρα γραμμών, θα διαθέτει 37 σταθμούς, θα εξυπηρετεί ένα εκατομμύριο επιβάτες ημερησίως και θα διαθέτει χώρους στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας 3.300 θέσεων.

Τα παραπάνω δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρ. Τσίτουρας, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Υπέρ της τοποθέτησής του κ. Τσίτουρα ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, «λευκό» ψήφισαν «για λόγους αρχής» οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ αρνητική ήταν η ψήφος του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο «πολύπλοκο» έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι θα υπερτερεί τεχνικά από αυτό της Αθήνας και θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 250.000 επιβάτες.

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά σχέδια της Αττικό Μετρό, επεσήμανε ότι περιλαμβάνουν τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την περαιτέρω επέκταση της γραμμής «3» από το Χαϊδάρι μέχρι τον Πειραιά, τη μελέτη της νέας γραμμής «4» (21 χλμ., 21 σταθμοί) που θα καλύψει έντονα πυκνοδομημένες περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής, τη μελέτη και δημοπράτηση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά και τις εν εξελίξει μελέτες για επέκταση προς τη Σταυρούπολη.

Ανέφερε επίσης ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των έως σήμερα έργων της Αττικό Μετρό ανέρχεται σε 4,1 δισ. ευρώ, για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη σε 1,25 δισ. ευρώ και για τις δύο νέες δημοπρατήσεις (Πειραιάς, Καλαμαριά) σε 940 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Τσίτουρας απηύθυνε έκκληση να θεωρηθούν τα έργα επέκτασης του Αττικό Μετρό και του Μετρό Θεσσαλονίκης ως «εθνικά έργα»: Πρέπει να συνδράμουν όλοι οι φορείς, πρωτίστως οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες, οι δικαστικές αρχές και οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας ώστε να προχωρήσουν τα έργα, είπε, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού που ναι μεν θα οχληθεί, αλλά θα δει την αξία των ακινήτων και των επιχειρήσεών τους να πολλαπλασιάζεται.

Ο παριστάμενος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας σημείωσε ότι τα έργα επέκτασης των μέσων σταθερής τροχιάς τραμ ΗΣΑΠ θα αναληφθούν από την Αττικό Μετρό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Απάντηση
#8
Από την Ελευθεροτυπία:
ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μετρό: όμηρες της Siemens οι επεκτάσεις

Με το νέο σταθμό θα καλυφθεί πλήρως το τμήμα της γραμμής από την Εθνική Αμυνα ώς τη Δουκίσσης Πλακεντίας, που λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2004, αλλά χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να προστεθούν οι τρεις σταθμοί (Νομισματοκοπείο, Χολαργός και Αγία Παρασκευή) που είχαν παραλειφθεί λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών που έθεταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Και μετά το... χάος, αφού το σκάνδαλο Siemens προκαλεί παρενέργειες στις επεκτάσεις του μετρό προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Περιστέρι, με ορατό το ενδεχόμενο να είναι έτοιμα τα έργα, αλλά να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι οκτώ νέοι σταθμοί λόγω καθυστερήσεων στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα (σηματοδότηση, αυτόματα συστήματα επιτήρησης συρμών και σταθμών κ.λπ.).

Η γερμανική εταιρεία μονοπωλεί τους συγκεκριμένους τομείς, αφού με την αρχική σύμβαση του 1992 εγκατέστησε τη δική της τεχνολογία και έτσι έχει εξασφαλίσει πλεονεκτήματα για τις επεκτάσεις των γραμμών ή ήταν η μοναδική συμμετοχή στους διαγωνισμούς που ακολούθησαν. «Περιμένουμε πολιτική απόφαση για να προχωρήσει το θέμα, και ώς τότε δεν μπορούμε να δώσουμε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τις επεκτάσεις», δήλωσε στην «Ε» εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, που μας διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα λυθεί ανάλογο πρόβλημα που έχει ενσκήψει με το σύστημα φωτεινής σηματοδότησης, που επίσης μονοπωλείται από την ίδια γερμανική εταιρεία από τη δεκαετία του '60.

Ρυθμοί... χελώνας

Τα έργα για τη δεύτερη γενιά των επεκτάσεων του μετρό προχωρούν τα τελευταία χρόνια με ρυθμούς... χελώνας. Το κατασκευαστικό μέτωπο μετά το 2004 καλύπτει μόλις 7,3 χλμ. και είναι το μικρότερο από το 1992, ενώ οι αποκλίσεις από τα χρονοδιαγράμματα είναι κανόνας. Ανεξήγητες καθυστερήσεις συνοδεύουν και το διαγωνισμό για τους 17 νέους συρμούς που είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των καινούργιων δρομολογίων. Η σύμβαση, συνολικού ύψους 155 εκατ. ευρώ, που είχε υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, προβλέπει σταδιακή παράδοση των νέων τρένων από τα μέσα του 2011. Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει ότι οι τότε αρμόδιοι γνώριζαν πολύ καλά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στο κατασκευαστικό κομμάτι των έργων.

Οι κατασκευές εξελίσσονται σήμερα σε τρία μέτωπα και με βάση τα τελευταία στοιχεία η εικόνα έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Τα έργα δημοπρατήθηκαν το 2005 και η σύμβαση προβλέπει ολοκλήρωση στις 5 Ιανουαρίου του 2010. Είχε δοθεί από από τις αρχές του 2009 παράταση και όλα δείχνουν ότι τα έργα θα είναι έτοιμα το νωρίτερο την άνοιξη του 2011. Καθυστέρηση υπάρχει στο σταθμό του Αλίμου, λόγω των αρχαιολογικών ανασκαφών. Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η εκσκαφή της σήραγγας που θα συνδέει τους σταθμούς Δάφνης και Αλίμου. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαμόρφωση των σταθμών στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη. Μέσα στα σχέδια βρίσκεται η συνέχιση της γραμμής κατά 1,5 χλμ., μέσω του παλιού αεροδρομίου, ώς την Ποσειδώνος ώστε μελλοντικά να φθάσει το μετρό στη Γλυφάδα.

ΧΑΪΔΑΡΙ. Το κομμάτι των 1.500 μέτρων ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές του 2006 με προοπτική να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2009. Από τότε είχε δοθεί παράταση ενός χρόνου και θα χρειαστεί νέα, καθώς τώρα τοποθετούνται τα μεταλλικά πανέλα στους τοίχους του μοναδικού σταθμού. Το πάρκινγκ των 380 θέσεων, ως συνήθως, θα παραδοθεί αργότερα, πιθανότατα το 2012.

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ. Είναι η μόνη δημοπράτηση που περιλαμβάνει και τα ηλεκτρομηχανολιγικά συστήματα. Οι σοβαρές καθυστερήσεις αποδίδονται σε προβλήματα που ανέκυψαν στην πορεία, με αποτέλεσμα η παράδοση να μετατεθεί για ένα χρόνο, δηλαδή τον Μάρτιο του 2010, αλλά τελικά θα χρειαστεί άλλο ένα 12μηνο.

Παρατράγουδα δεν λείπουν και στο διαγωνισμό για την επέκταση της γραμμής προς Πειραιά, μήκους 7 χλμ. με έξι σταθμούς. Ο πρώτος διαγωνισμός είχε ξεκινήσει το 2006, αλλά δύο χρόνια αργότερα βάλτωσε. Επαναπροκηρύχθηκε στις αρχές του 2009, αλλά εκκρεμούν προσφυγές προς την Κομισιόν, αφού σε μια κοινοπραξία μετέχει η Siemens.

Με χρονικό ορίζοντα το 2022, το μετρό προβλέπεται να αποκτήσει νέα γραμμή, τη λεγόμενη «U». Θα ξεκινά από το Γαλάτσι και, μέσω Κυψέλης και Εξαρχείων, θα φθάνει στο Πανεπιστήμιο και συνεχίζοντας κάτω από τη λεωφόρο Κηφισίας θα καταλήγει στο Μαρούσι. Η γραμμή, μήκους 20,9 χλμ. με 20 σταθμούς, δεν έχει μελετητική ωριμότητα. Από τις έως τώρα μελέτες, το κόστος της υπολογίζεται σε 2,7-3 δισ. ευρώ, που δεν έχει εξασφαλιστεί από κοινοτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση της «Αττικό Μετρό» ετοιμάζει αλλαγές, που μεταξύ άλλων προβλέπουν νέο κλάδο από το σταθμό του Ευαγγελισμού, που θα φθάνει στον Υμηττό μέσω Καισαριανής και Βύρωνα. Λόγω έλλειψης κονδυλίων, η κατασκευή θα προχωρήσει σε τέσσερις φάσεις. Η πρώτη αφορά το τμήμα άλσος Βεΐκου-Ευαγγελισμός, στο οποίο οι μελέτες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η δεύτερη τον κλάδο προς Υμηττό, η τρίτη το τμήμα ώς το Φάρο Ψυχικού και η τέταρτη το κομμάτι ώς το Μαρούσι. Σε κάθε περίπτωση, οι δημοπρατήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2013, με προοπτική να λειτουργήσει ολόκληρη η γραμμή μέσα σε μία δεκαετία.
Απάντηση
#9
Και να μην υπήρχε η υπόθεση Siemens, τα έργα που αφορούν σιδηροδρομικές γραμμές, δε θα προχώραγαν πιο γρήγορα. Έχει αποδειχθεί διαχρονικά στην Ελλάδα, ότι όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις "λαχταρούν" άσφαλτο! Γιατί να αποτελεί εξαίρεση το Μετρό;
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση
#10
Με αφορμή τον χάρτη μελλοντικών επεκτάσεων του Μετρό στο λεκανοπέδιο, έχω να διατυπώσω μερικές προτάσεις, που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα ήταν και πιο οικονομικές και πιο λειτουργικές κατά την εφαρμογή τους. Γι’ αυτό να αναψηλαφήσω κάθε μια από τις προτεινόμενες γραμμές:

1) Αντί για την προτεινόμενη Γ6, προτείνω τα ακόλουθα:
α) Στη γραμμή 3, επέκταση προς Δημοτικό Θέατρο να συνεχίσει προς Φρεατύδα και Πειραϊκή.
β) Να δημιουργηθεί ένας κλάδος από το σταθμό της Νίκαιας προς το Κερατσίνι (με προοπτική για Πέραμα) και άλλος ένας από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς Βριλήσσια και Μελίσσια (ίσως και Κηφισιά).
Με αυτό τον σχεδιασμό θα γίνουν δύο γραμμές:
Γραμμή 3Α: Πειραϊκή - Μελίσσια
Γραμμή 3Β: Κερατσίνι – Αεροδρόμιο
Από Νίκαια μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας οι συρμοί θα διέρχονται από τους ίδιους σταθμούς με εναλλάξ δρομολόγια.

2) Προτείνω η Γ7 να ενσωματωθεί στην Γ2 ως εξής:
α) Ένας κλάδος θα ξεκινάει από το Σταθμό Μεταξουργείο προς Κολωνό, ΚΤΕΛ Κηφισού, Άγιο Σπυρίδωνα (Θηβών), ΤΕΙ Αθηνών, Παλατάκι και Δάσος Χαϊδαρίου.
β) Από το σταθμό Συγγρού-Φιξ ένας ακόμη κλάδος θα περνά από Λ. Καλλιρρόης, Πλ. Δαβάκη, θα στρίβει προς Νέα Σμύρνη (Αγ. Φωτεινή), Άνω Νέα Σμύρνη, Άνοιξη, Άνω Καλαμάκι και θα καταλήγει στην πλατεία Γερουλάνου στη Λεωφ. Αλίμου.
Με αυτόν τον σχεδιασμό θα γίνουν δύο γραμμές:
Γραμμή 2Α: Ανθούπολη – Γλυφάδα
Γραμμή 2Β: Δάσος – Λουτρά Αλίμου
Από Μεταξουργείο μέχρι Συγγρού-Φιξ οι συρμοί θα διέρχονται από τους ίδιους σταθμούς με εναλλάξ δρομολόγια.

3) Για τις Γ4 και Γ5 προτείνω τα εξής:
α) Την κατάργηση του τμήματος Φιλαδέλφεια – Πετρούπολη και ένταξη των σταθμών Παλατιανή και Πετρούπολη στην επέκταση της Γραμμής 2 από Ανθούπολη ως εξής: Παλατιανή μεταξύ Ανθούπολης και Κηπούπολης και Πετρούπολη ως τερματικό μετά από τον σταθμό Μιχελή.
β) Την επέκταση της Γ4 από Φιλαδέλφεια προς Αγίους Αναργύρους και μετά χρήση των επίγειων γραμμών ΣΠΑΠ μέχρι Ελευσίνα, με σταθμούς στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, το Καματερό, το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα (σαν προαστιακός).
γ) Τη δημιουργία ενός κλάδου από τον σταθμό Ευαγγελισμό προς Παγκράτι, Βύρωνα, Νέα Ελβετία, Άνω Ηλιούπολη και Καρέα.
δ) Την επέκταση της Γ4 από την Εθνική Οδό προς τον Σ.Σ. Δεκελείας και το Ολυμπιακό Χωριό (ίσως και τους Θρακομακεδόνες)
ε) Την δημιουργία ενός κλάδου από τον σταθμό Άλσους Βεΐκου προς Καλογρέζα, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Σ.Σ. Αχαρνών (και ίσως λίγο πιο πάνω).
Με αυτόν το σχεδιασμό θα δημιουργηθούν άλλες δύο γραμμές:
Γραμμή 4Α: Ελευσίνα – Άνω Λιόσσια – Μαρούσι – Ολυμπιακό Χωριό
Γραμμή 4Β: Σ.Σ. Αχαρνών – Καρέας
Από Άλσος Βεΐκου μέχρι Ευαγγελισμό οι συρμοί θα διέρχονται από τους ίδιους σταθμούς με εναλλάξ δρομολόγια.

4) Η γραμμή 1 ΗΣΑΠ να επεκταθεί μέχρι τη Δροσιά και τον Διόνυσο. Η Άνοιξη και ο Άγιος Στέφανος πορούν να εξυπηρετηθούν από τον Προαστικό.

5) Το βόρειο τμήμα της Γ5 και το Γ6Α καλύπτονται από τον Προαστιακό και μελλοντικά του τραμ Πατησίων. Επομένως, είναι περιττές.

6) Η ιδέα μιας κυκλικής γραμμής (Γ8) δεν είναι κακή, αλλά κατά τη γνώμη μου κάπως περιττή. Αλλά αν γίνει θα πρέπει να τροποποιηθεί έτσι ώστε να περνά από τους κόμβους, των άλλων γραμμών, δηλαδή από το Συγγρού-Φιξ, το Μεταξουργείο, τον Ευαγγελισμό και ορισμένους περιμετρικά του κέντρου των Αθηνών (δηλ. Πετράλωνα, Εξάρχεια, Κεραμεικός).

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι προτάσεις μου για την αναμόρφωση των σιδηροδρομικών γραμμών του Μετρό!
Ελπίζω να ληφθούν υπόψιν στην τελική μελέτη του σχεδιασμού!
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)