Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ναυτεμπορική] ΜotoGP: Υπέκυψε ο Σιμοντσέλι
#1
O Μάρκο Σιμοντσέλι έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του στην πίστα της Σεπάνγκ, στη Μαλαισία.

Ο Ιταλός αναβάτης της San Carlo Honda Gresini είχε ένα πολύ σοβαρό και ανατριχιαστικό δυστύχημα στο δεύτερο γύρο του αγώνα ενώ μαχόταν για την τέταρτη θέση με τον Αλβάρο Μπαουτίστα. Στην στροφή 11 έχασε το μπροστινό της μοτοσικλέτας του, σύρθηκε από τη μία πλευρά της μίας μέχρι την άλλη, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με τους Κόλιν Εντουαρτς και Βαλεντίνο Ρόσι που περνούσαν εκείνη τη στιγμή.

Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης βγήκε το κράνος του και ο ίδιος κείτονταν αναίσθητος στην πίστα. Αμεσως ασθενοφόρο τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο ιατρικό κέντρο της πίστας με τους γιατρούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατός του.

Ο κόσμος των αγώνων μοτοσικλέτας θρηνεί την απώλεια ενός πολλά υποσχόμενου νεαρού, μόλις 24 ετών, αναβάτη. Στη δεύτερη του χρονιά στη «μεγάλη» κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν από τους πρωταγωνιστές της.

Εχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2008 με την ομάδα της Gilera ενώ το 2009 δε μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του και τερμάτισε τρίτος. Την επόμενη χρονιά πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία με την ομάδα της Gresini και κατετάγη όγδοος, συγκεντρώνοντας 125 βαθμούς. Σε κάθε GP γινόταν όλο και περισσότερο ανταγωνιστικός. Εχοντας την πλήρη υποστήριξη της Honda μπόρεσε φέτος να κερδίσει πολ ποζίσιον στις πίστες της Καταλούνια και του Ασεν και να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης σε πέντε αγώνες.

Στην πίστα του Μπρνο στην Τσεχία ήρθε η πρώτη θέση στο πόντιουμ (ήταν τρίτος), κάτι που προσπαθούσε πολλούς αγώνες. Η καλύτερη στιγμή, όπως φάνηκε, της καριέρας του ήταν στον προηγούμενο αγώνα, στο Φίλιπ Αιλαντ, όταν τερμάτισε δεύτερος πίσω από παγκόσμιο πρωταθλητή Κέισι Στόνερ, αφήνοντας πολλές παρακαταθήκες για την επόμενη χρονιά. Ηδη, φέτος ήταν στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης ενώ του χρόνου θα είχε ξανά την υποστήριξη της Honda στην ομάδα Gresini, δίνοντας υπόσχεση ότι θα έδινε μάχη για τον τίτλο.

Το δυστύχημα του Σιμοντσέλι έρχεται μία μόλις εβδομάδα μετά το θάνατο του Νταν Γουέλντον στον αγώνα Indycar στο Λας Βέγκας, σκορπίζοντας θλίψη και αναστάτωση στον χώρο των αγώνων μοτοσικλέτας.

Ο Σιμοντσέλι είναι η πρώτη απώλεια στα MotoGP μετά το θάνατο του Νταϊχιρο Κάτο, το 2003 στην πίστα της Σουζούκα, στην Ιαπωνία. Το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν του Σόγια Τομιζάουα πέρυσι το Σεπτέμβριο στην πίστα του Μιζάνο.
Απάντηση
#2
Δυστυχώς χάσαμε έναν άνθρωπο από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Ήταν ακόμα νέος και έχει όλο τον καιρό μπροστά του για να γίνει ακόμα καλύτερος.

"Μαρκο αναπαύσου εν ειρήνη."
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)