Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Εβδόμη] Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δεν αναγνωρίζει τα φοιτητικά πάσο
#1
ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ


Οι διοικούντες το ΤΕΙ Καβάλας γνωρίζουν τα προβλήματα, αλλά δηλώνουν αναρμόδιοι ακολουθώντας την παλιά κακή τακτική

Από φέτος άλλαξε η διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσο, με το οποίο μπορούν οι φοιτητές να έχουν έκπτωση στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία και πλέον γίνεται η αίτηση ηλεκτρονικά σε σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας. Φαίνεται όμως πως το σύστημα μπλοκάρισε. Το υπουργείο έδωσε παράταση μέχρι τις 23 Οκτωβρίου για την έκδοση νέου πάσο και μέχρι τότε ισχύουν τα περσινά. Όμως το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας αρνείται να κάνει την έκπτωση του 20% στα εισιτήρια των φοιτητών, καθώς ο πρόεδρός του ισχυρίζεται πως δεν έχει καμιά ενημέρωση για παράταση.

Ειδικότερα οι φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις για πάσο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://paso.minedu.gov.gr/. Θα στέλνουν ψηφιακά τη φωτογραφία τους και θα παραλαμβάνουν το πάσο από ειδικά σημεία διανομής που θα υπάρχουν σε όλες τις πόλεις που έχουν ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για την παραλαβή θα ειδοποιούνται μέσω email και κινητού τηλεφώνου, ενώ το κόστος παραλαβής για τον φοιτητή θα είναι 2,46 ευρώ!

Αιτήσεις για τη χορήγηση πάσο μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, αρκεί να μην είναι ήδη κάτοχοι τίτλου για τον κύκλο σπουδών με βάση τον οποίον αιτούνται και να μην έχουν ξεπεράσει τα κανονικά έτη σπουδών.

Μιλώντας χθες σε εκπομπή του Στούντιο7 ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Χαράλαμπος Τουμανίδης, είπε πως τους έτυχε περίπτωση σπουδαστή που ζήτησε έκπτωση 20%, αλλά δεν είχε το πάσο. Ο ίδιος είπε πως το έγγραφο του υπουργείου λέει πως μέχρι 30 Σεπτεμβρίου είναι η προθεσμία και ότι μετά από εκεί θα πρέπει να εκδώσουν νέο πάσο. Είπε πως στα αστικά λεωφορεία δόθηκε παράταση, αλλά στο υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν γνωρίζουν τίποτα.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Θανάσης Μητρόπουλος τόνισε πως από φέτος δεν έχουν πλέον καμιά σχέση με την έκδοση πάσο, καθώς γίνεται ηλεκτρονικά στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης ανέφερε πως δεν του έχουν γίνει παράπονα, αλλά γνωρίζει ότι το σύστημα έκδοσης έχει πρόβλημα.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[Εβδόμη] Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δεν αναγνωρίζει τα φοιτητικά πάσο - από GeorgIrisbus - 05-10-2011, 01:39 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)