Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Πρώτο Θέμα] Ζητούν το χαράτσι της ΔΕΗ και από τους πυρόπληκτους της Ηλείας!
#1
Σπίτια καμένα, μισογκρεμισμένα

Μπορεί να είναι σεισμόπληκτοι και να ζουν σε κοντέινερ, μπορεί να είναι πυρόπληκτοι και τα σπίτια τους να έγιναν στάχτη. Μπορεί η μοίρα να τους χτύπησε αλύπητα αλλά παρ όλα αυτά θα πρέπει να πληρώσουν το τέλος ακινήτων που ψηφίστηκε στην Βουλή και θα τους έρθει τις επόμενες μέρες, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!

Ο Θανάσης Αλεξανδρόπουλος από το χωριό Βάλμη της Ηλείας είδε το σπίτι του να καταρρέει στον καταστροφικό σεισμό του 2008 και από τότε έως σήμερα ζει με την πενταμελή οικογένειά του στριμωγμένος σε ένα κοντέινερ 25 τετραγωνικών μέτρων.

Το σπίτι που ζούσε πριν το χτύπημα του εγκέλαδου δεν έχει καταφέρει ακόμα να το ξαναχτίσει μιας και μόλις πριν λίγες εβδομάδες το κράτος του έδωσε την πρώτη δόση ύψους 9.500 ευρώ από το βοήθημα που του εγκρίθηκε πριν από τρία ολόκληρα χρόνια.

«Πήγα στην εφορία και ρώτησα αν θα μου έρθει κι εμένα το χαράτσι με την ΔΕΗ τον άλλο μήνα και μου είπαν πως θα φορολογηθώ κανονικά» λέει στο protothema.gr ο Θανάσης Αλεξανδρόπουλος που τρέμει στην ιδέα πως θα κληθεί να πληρώσει φόρο τόσο για το κοντέινερ όσο και για το ακατοίκητο λόγω τους σεισμού σπίτι του.

«Δεν έχουν καμία ενημέρωση για εξαίρεση των σεισμόπληκτων μου είπαν οι εφοριακοί» είναι η απάντησή του στο εύλογο ερώτημα που έχουν εκατοντάδες οικογένειες του νομού Ηλείας των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί “κόκκινα” αλλά δεν έχουν βγάλει ακόμα το πρωτόκολλο κατεδάφισης επειδή δεν έχουν λεφτά να το πληρώσουν, είτε δεν έχουν πάρει ακόμα τα χρήματα που η Πολιτεία τότε τους υποσχέθηκε!

Κραυγή αγωνίας όμως βγαίνει και από τους πυρόπληκτους του νομού που είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες το καλοκαίρι του 2007 και τώρα θα κληθούν και αυτοί να πληρώσουν ένα επιπλέον οικονομικό τίμημα για σπίτια που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που το ίδιο αυτό κράτος που τους ζητά αυτά τα χρήματα, ενώ το ίδιο καθυστερεί να καταβάλει τις αποζημιώσεις που έχει υποσχεθεί.

Μία τέτοια περίπτωση αυτή του Πανταζή Πανταζόπουλου από τη Ζαχάρω Ηλείας στον οποίο η πολιτεία δεν έχει ακόμη καταβάλει αποζημίωση 31.500 ευρώ που του έχει εγκριθεί από τον Φεβρουάριο για να ξαναχτίσει το σπίτι που έχασε το 2007

«Τώρα θα έρθουν να μου ζητήσουν να πληρώσω και 520 ευρώ φόρο μέσω της ΔΕΗ» λέει στο protothema.gr ο εξοργισμένος πυρόπληκτος που παρά τις υποσχέσεις ζει ακόμη χωρίς σπίτι, βιώνοντας μάλιστα ένα οικογενειακό δράμα μιας και από την ημέρα της τραγωδίας η σύζυγός του, μετά τα βαριά εγκαύματα που υπέστη, νοσηλεύεται σε κατάσταση άγρυπνου κώματος.

«Στην εφορία που ρώτησα μου είπαν πως δεν έχει έρθει καμία εγκύκλιος για τους πυρόπληκτους παρά μονάχα για τους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτιρίων» μας λέει ο Π. Πανταζόπουλος που ζητά την άμεση παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την κατάφορη αδικία εις βάρος κοινωνικών ομάδων που εδώ 3-4 χρόνια αντί να αποζημιωθούν από την Πολιτεία όπως η ίδια τους υποσχέθηκε καλούνται τώρα να πληρώσουν ένα επιπλέον οικονομικό τίμημα το οποίο δεν τους αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Πρώτο Θέμα] Επιστροφή στα διαβατήρια για τους Έλληνες; Konstantinos MercedesBenz 0 1.654 04-05-2011, 10:58 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)