Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Τρόικα εναντίον εκκλησίας!
#1
Ζητά ψαλίδι 50% στους μισθούς των κληρικών

Αναστάτωση στους κόλπους της Εκκλησίας έχει προκαλέσει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση τη μείωση κατά 50% των μισθών των κληρικών που καταβάλλονται από το Δημόσιο.

«Η Τρόικα προτείνει να αναλάβει η Εκκλησία την αναπλήρωση των απωλειών» αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε χτες το «Βήμα της Κυριακής».

Το δημοσίευμα έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις και δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο ζήτημα να τεθεί προς συζήτηση στην επικείμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συνεδριάσει από την ερχόμενη Τρίτη στο Συνοδικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την συνάντησή του στις αρχές Ιουλίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είχε δηλώσει πως δεν τίθεται θέμα περικοπών στις αποδοχές των κληρικών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η μείωση στη μισθοδοσία του ιερού κλήρου, δεν θα εξοικονομούσε στο κράτος ιδιαίτερα σημαντικό ποσό.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Καιρός τους ήτανε. Ήταν ένα μέτρο που έπρεπε να το πάρουν εδώ και πολλά χρόνια και μακάρι να γίνει. Ούτως η άλλως όλοι ξέρουμε ότι οι παπάδες χρυσοπληρώνονται και δεν είναι και μόνο οι μισθοί που παίρνουν... Αν και μιλάμε για ένα τεράστιο θέμα στο οποίο πρέπει πραγματικά να μπει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο (για ευνόητους λόγους δεν προχωράω σε περισσότερα, όλοι καταλαβαίνουν τι εννοω)
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)