Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Μπέρδεμα με τη μεταφορά των μαθητών στο Ρέθυμνο
#1
Δωρεάν μόνο για... συγκεκριμένα χιλιόμετρα!

Δωρεάν για συγκεκριμένη χιλιομετρική απόσταση από τον τόπο διαμονής προς το σχολείο που φοιτούν θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών σύμφωνα με τη με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχει σύγχυση με τη μεταφορά των παιδιών καθώς άλλα πληρώνουν μισό εισιτήριο και άλλα καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο, επειδή ακόμη δεν έχουν εφοδιαστεί – όχι με δική τους ευθύνη - τη μαθητική κάρτα.

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες γονέων στο νομό Ρεθύμνου που έχουμε δεχθεί το τελευταίο διάστημα για το γεγονός ότι τα παιδιά τους που επιβιβάζονται στο αστικό λεωφορείο από και προς το σχολείο τους καλούνται από κάποιους οδηγούς να πληρώσουν ολόκληρο εισιτήριο και όχι μειωμένο επειδή δεν έχουν μαθητική κάρτα...ή δεν κρατούν τσάντα (κάτι που σύμφωνα με τα δεδομένα της έλλειψης βιβλίων φέτος και των πρώτων ημερών της χρονιάς είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογικό).

Η ενημέρωση που είχαμε από το ΚΤΕΛ είναι πως οι μαθητές οφείλουν να έχουν μαθητική κάρτα για να έχουν το δικαίωμα καταβολής του μισού αντιτίμου για το εισιτήριο στα αστικά λεωφορεία και δωρεάν μεταφορά στα υπεραστικά. Εάν κάποιο παιδί, όπως μας είπαν, φοιτά σε σχολείο που ακόμη δεν έχει εκδώσει τις νέες κάρτες μπορεί να δηλώνει στον οδηγό ότι είναι μαθητής και να πληρώνει το μισό εισιτήριο.

Αν ο οδηγός επιμείνει για το ολόκληρο εισιτήριο, τότε από το ΚΤΕΛ προτείνεται ο μαθητής να το ενημερώσει για το όχημα προκειμένου να γίνει παρατήρηση!

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν και προφανώς θα έπρεπε ήδη να έχουν αλλάξει, αφού η ΚΥΑ ορίζει νέα δεδομένα για τη μεταφορά:

Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταφέρονται δωρεάν όταν το σχολείο τους είναι σε απόσταση μέχρι 1.200 μέτρα, της Δευτεροβάθμιας 2.500 μ. και των Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ 4.000 μ.

Σε μεγαλύτερη από αυτήν την απόσταση μεταφέρονται δωρεάν οι μαθητές μόνο με την προϋπόθεση ότι φοιτούν στο πλησιέστερο σχολείο της αντίστοιχης κατηγορίας.

Δηλαδή, ένα παιδί που μένει στα Μισίρια και πηγαίνει σε γυμνάσιο στο κέντρο της πόλης που ξεπερνά την απόσταση των 2.500 μ., δεν θα μπορεί να μεταφέρεται δωρεάν γιατί δεν είναι αυτό το οικείο σχολείο. Όπως αντίστοιχα ένα παιδί από το Ατσιπόπουλο που φοιτά στο Πειραματικό Γυμνάσιο θα πληρώνει κανονικό εισιτήριο.

Μόνο για τη φοίτηση στα Μουσικά σχολεία και τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης δεν υπάρχουν προϋποθέσεις και είναι δωρεάν η μεταφορά των μαθητών.

Οι μαθητές που δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς εφοδιάζονται από το σχολείο τους το Ειδικό Δελτίο Μαθητή που πρέπει να το επιδεικνύουν στον οδηγό του λεωφορείου. Οι μαθητές που είναι κάτοχοι του ΕΔΜ αλλά επιβιβάζονται σε λεωφορείο και σε άλλες ώρες πέραν της λειτουργίας των σχολείων «υποχρεούνται» να καταβάλουν το 50% της κανονικής τιμής του εισιτηρίου της διαδρομής που κάνουν.

Πηγή: GOODnet.gr
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Newsbeast.gr] Λύση για τη μεταφορά 6.000 μαθητών της Αχαΐας GeorgIrisbus 0 1.584 14-11-2011, 05:22 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [NewsBeast.gr] Αμφίβολη η μεταφορά μαθητών στη Λιβαδειά Cmaniac 0 1.592 17-09-2011, 09:03 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac
  [Newsbeast.gr] Συμφωνία για τη μεταφορά των μαθητών της Καβάλας GeorgIrisbus 0 1.571 15-09-2011, 11:14 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)