Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ζούγκλα] Στον «αέρα» το θέμα της κατάργησης των διοδίων στις Αφίδνες
#1
Ο δήμος Ωρωπού, με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση, επιμένει στην κατάργηση των διοδίων στην περιοχή των Αφιδνών.

Ο νέος Καλλικρατικός δήμος έχει το «προνόμιο» να λειτουργούν στους κόλπους του οκτώ σταθμοί διοδίων, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που χρησιμοποιούν καθημερινά το οδικό δίκτυο της εθνικής να επιβαρύνονται με εξωφρενικά υψηλά ετήσια έξοδα.

Το υποτυπώδες εναλλακτικό δίκτυο λόγω των φορτηγών καθίσταται επικίνδυνο και κυκλοφοριακά απροσπέλαστο, με αποτέλεσμα η διασύνδεση με την Αθήνα και τις γειτονικές κοινότητες να είναι εξαιρετικά προβληματική.

Τα στιγμή που όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος η τιμή της βενζίνης έχει σκαρφαλώσει στο 1,7 ευρώ το λίτρο, το έλλειμμα αστικών συγκοινωνιών εμποδίζει την χρήση άλλων μεταφορικών μέσων ενώ η αύξηση των κομίστρων στον ΟΣΕ καθιστά εξίσου ασύμφορες τις μετακινήσεις με τον σιδηρόδρομο.

Το υπουργείο Υποδομών είχε υποσχεθεί ειδικές ρυθμίσεις και χορήγηση καρτών για να εξυπηρετηθούν οι τοπικές μετακινήσεις στις περιοχές που υπάρχουν σταθμοί διοδίων. Όμως οι εξαγγελίες έχουν μείνει στα χαρτιά όπως στα χαρτιά βρίσκεται και η προσπάθεια ανασχεδιασμού των συμβάσεων παραχώρησης.

Σε άμεσο κίνδυνο εκτιμούν οι τοπικοί φορείς ότι μπαίνουν και οι επιχειρήσεις. «Βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του Δήμου, οι θέσεις εργασίας καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξής» αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό ο δήμαρχος Ωρωπού και αναρωτιέται «ποια τουριστική επιχείρηση θα κατορθώσει να παραμείνει ανταγωνιστική και να επιβιώσει στον Ωρωπό, όταν η προσβασιμότητα σ' αυτόν καθίσταται πλέον προβληματική για τους πελάτες της λόγω κόστους διοδίων και καυσίμων».

Η επιστολή ωστόσο του δημάρχου Ωρωπού κινδυνεύει για άλλη μια φορά να πέσει στο κενό. Στο υπουργείο Υποδομών υπάρχει η αγωνία της διάσωσης των συμβάσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι σχεδιασμοί για την αναπροσαρμογή των διοδίων. Ο δρόμος όμως για να υπάρξει μια συμφωνία με τους εργολάβους και τις τράπεζες είναι ακόμη πολύ μακρύς, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η πιθανότητα της καταγγελίας των συμβάσεων.

Ο δήμος Ωρωπού καλεί σε συγκέντρωση τους κατοίκους για την προσεχή Κυριακή 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμφωνηθούν σε συλλογικό επίπεδο οι επόμενες κινήσεις τους.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)