Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Κέρδος] Και τα ΚΤΕΛ στον δρόμο... της απελευθέρωσης
#6
(04-10-2011, 10:47 PM)N1Ellinikou Έγραψε: H περιπτωση των ΚΤΕΛ ειναι διαφορετικη. Στο νεο μοντελο δεν ειναι οπως τα ταξι (αγοραζω λεωφορειο και γινομαι λεωφορειατζης), ειναι διαφορετικο. Θα γινει ο,τι εχει γινει και στην υπολοιπη Ευρωπη και σε ολο το κοσμο: συμβασεις παραχωρησης σε ιδιωτικες εταιριες. Μονο οργανωμενες εταιρειες θα μπορουν να μπουν στο διαγωνισμο για την παραχωρηση, οχι μεμονωμενα προσωπα. Στα κερδοφορα δρομολογια, οι παροχοι δεν θα ειναι μονοι τους. Θα δραστηριοποιυνται πολλες εταιρειες (=καλυτερες τιμες). Οσο για τα ''καρτελ'', ειναι απλα αριστεριστικες δικαιιολογιες. Μονο αυτος ειναι ο τροπος για την μεταβαση σε μια ποιοτικη συγκοινωνια ευρωπαϊκων προδιαγραφων.

Καταρχην,δεν ειμαι προλεταριος ουτε και θα γινω ποτε!

Ανεφερα το καρτελ για τον απλουστατο λογο οτι τα κομιστρα των συγκοινωνιων αυτη τη στιγμη ως γνωστων καθοριζονται απο το ΥΜΕ κατι που δεν θα συμβαινει μετα την απελευθερωση οποτε και θα αναπροσαρμοζονται κατα το δοκουν των εταιρειων.Θα γινει(για να μιλησουμε για Ελληνικα δεδομενα)οτι γινεται στην ακτοπλοια για παραδειγμα οπου για να πας Πειραια-Συρο θες τα διπλασια απ οσα θες για να πας Χανια.Μπορει αντιστοιχα ποιο πολλα να θες για να πας Αθηνα-Βολο παρα Αθηνα-Ιωαννινα.Ποιος σου το εγγυαται αυτο?
Οσο για το πως θα λειτουργουν και θα μοιραζονται οι γραμμες το γνωριζω γιατι εχουμε και εσωτερικη ενημερωση..Κατι αλλους ταλαιπωρους βλεπω καθε μερα που ονειρευονται λεωφορεια γι αυτο το ειπα.

Τελος,την τελευταια 7ετια εχουν γινει αλματα στον χωρο των υπεραστικων συγκοινωνιων δεν καταλαβαινω γιατι λες οτι δεν εχουμε ποιοτικη συγκοινωνια..Μηχανοργανωση υπαρχει,ολα σχεδον τα ΚΤΕΛ παρεχουν πληροφοριες-ακομα και κρατησεις-μεσω διαδικτυου,ο στολος ειναι απο τους 3 καλυτερους της Ευρωπης και ακομα και η συμπεριφορα των οδηγων απεναντι στον επιβατη που ηταν και το τρωτο σημειο των κτελ εχει βελτιωθει αρκετα πιστευω οσο μπαινουν νεα ατομα στο χωρο.Το μεγαλο προβλημα παραμενει σε πολλες πολεις οι σταθμοι.

Και κατι τελευταιο.Μην ξεχνας και τον κοινωνικο ρολο των ΚΤΕΛ.Ποιος επιχειρηματιας θα εκτελει αυριο μεθαυριο το δρομολογιο''Ανω Ραχουλα-Κατω-Ραχουλα''με εναν επιβατη?Θα μου πεις θα γινουν αγονες και θα εχουν επιδοτηση.Εδω κοβονται οι αγονες των καραβιων και κινδυνευουν να μεινουν νησια χωρις συνδεση με την υπολοιπη χωρα και θα εγγυηθει κανεις για τα χωρια?
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: [Κέρδος] Και τα ΚΤΕΛ στον δρόμο... της απελευθέρωσης - από miltos xania - 04-10-2011, 11:28 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)