Αξιολόγηση Θέματος:
  • 10 Ψήφοι - 4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ΣΤΑΣΥ - Μετρό - Γραμμή 2
#11
Εκτός λειτουργίας από το περασμένο Σάββατο 29/12 έως και σήμερα στο σταθμό Αγ. Δημητρίου και οι 2 κυλιόμενες στην είσοδο/έξοδο "Βουλιαγμένης/Καλύμνου" (στη στάση των Α3/Β3/Α4 προς Ακαδημία + Χ97 προς Δάφνη) και η κυλιόμενη της ανόδου στην είσοδο/έξοδο ""Βουλιαγμένης" (στη στάση ΔΑΡΖΕΝΤΑ προς τα νοτιότερα προάστια) είναι εκτός λειτουργίας.
Αρχικά, όταν το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου πήγα να μπω στο σταθμό και είδα ότι ήταν κλειστές οι κυλιόμενες στην είσοδο/έξοδο "Βουλιαγμένης/Καλύμνου" νόμιζα ότι ήταν λόγω της έντονης βροχόπτωσης και για να μη δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα.
Ωστόσο μέχρι και σήμερα δε φαίνεται να ξαναλειτούργησαν από τότε, γιατί 1-2 φορές ακόμη που μπήκα από εκείνη την είσοδο ήταν κλειστές!
Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει, αλλά πάντως είναι εξαιρετικά άσχημη η εικόνα για ένα σταθμό που εξυπηρετεί όλες τις περιοχές από Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη έως τα πολύ νότια (Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα, Πανόραμα Βούλας, Βάρκιζα) να είναι εκτός λειτουργίας, πρώτον, και οι 2 κυλιόμενες στην είσοδο όπου κάνουν στάση τα Α3/Β3/Α4, τα οποία γνωρίζουμε ότι δεν έρχονται άδεια από Γλυφάδα και Τερψιθέα και δεύτερον, να είναι εκτός λειτουργίας η κυλιόμενη της ανόδου στην έξοδο που οδηγεί στη πολυσύχναστη στάση "ΔΑΡΖΕΝΤΑ" προς Γλυφάδα, από την οποία διέρχεται το σύνολο των γραμμών που εξυπηρετούν το σταθμό (109, 154, 155, 171, 210, 216, 247, Α3/Β3, Α4, Χ97).
Σήμερα το πρωί είδα ηλικιωμένα άτομα να ανεβαίνουν από τις σταθερές κλίμακες με τα χίλια ζόρια, αφού σε εκείνη την έξοδο δεν υπάρχει ασανσέρ που να οδηγεί από το 1ο επίπεδο του σταθμού στο επίπεδο της οδού. Είναι το λιγότερο αισχρή η κίνηση αυτή.
Απάντηση
#12
Έχω παρατηρήσει εδώ και λίγο καιρό ότι τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν με την άφιξη και την αναχώρηση συρμού στο σταθμό σύνταγμα είναι εκτός λειτουργείας.
Απάντηση
#13
(08-02-2013, 09:16 PM)Pelham Express Έγραψε: Έχω παρατηρήσει εδώ και λίγο καιρό ότι τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν με την άφιξη και την αναχώρηση συρμού στο σταθμό σύνταγμα είναι εκτός λειτουργείας.
Όντως. Το κατάλαβα κι εγώ χθες που περιμένοντας συρμό στο Σύνταγμα, μόλις αυτός έφτασε ούτε τα φωτάκια λειτουργούσαν, ούτε το ηχητικό σήμα ακούγονταν. Θυμάμαι πάντως πριν τα Χριστούγεννα μια ημέρα που ήμουν ξανά στο σταθμό είχαν "τρελαθεί" και αναβόσβηναν σε άκυρες στιγμές.
Για να λέμε την αλήθεια, τουλάχιστον το ηχητικό σήμα που ακούγονταν με την άφιξη του συρμού είναι κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει σε όλους τους σταθμούς, για την ασφάλεια όσων ατόμων με προβλήματα όρασης κινούνται χωρίς συνοδό. Τα φωτάκια, όμως, τι ρόλο μπορεί να παίζουν εκτός από διακοσμητικό.
Απάντηση
#14
Στις 31 Μαρτίου 2013 σε λειτουργία οι νέοι σταθμοί ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ και ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ της Γραμμής 2, σύμφωνα με το ypodomes.com.
Το άρθρο εδώ: http://tinyurl.com/metro-2-anthoupoli

Να υπενθυμίσω πως, σύμφωνα με -προ 2 μηνών- ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης, στις 16 Ιουνίου 2013 είναι προγραμματισμένο να τεθούν σε λειτουργία οι σταθμοί ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ της Γραμμής 2.
Η ανακοίνωση εδώ: http://tinyurl.com/metro-2-elliniko

Επιτέλους μετά από αρκετούς μήνες ταλαιπωρίας προστίθενται οι σταθμοί αυτοί στο δίκτυο του Μετρό. Αλλά έχω να θέσω μια απορία που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να απαντηθεί από κάποιο μέλος του forum.
Οχήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες από την επέκταση του δικτύου υπάρχουν. Έχουν έρθει 17 νέοι συρμοί, 3ης γενιάς, από το 2012 και μάλιστα προ καιρού είχα μάθει ότι είχαν γίνει και κανονικά δρομολόγια από έναν εξ' αυτών. Το προσωπικό, όμως, για να στελεχώσει το δίκτυο υπάρχει; Θα καλυφθούν οι ανάγκες;
Την Πέμπτη είχαμε την άσκηση ποινικής δίωξης για τα ρουσφέτια την περίοδο 2007-2009. Αν τελικώς κριθεί ότι κακώς διορίστηκε αυτός ο αριθμός προσωπικού εκείνη την περίοδο και τελικά αυτοί οι άνθρωποι δουν το δρόμο της εξόδου, τι θα γίνει με τις ανάγκες του Μετρό;
Πολύ φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα οι αξιόπιστες γραμμές 2 και 3 του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου θα δουν την τύχη της γραμμής 1 την περίοδο μετά τις αλόγιστες μετατάξεις. Και θα είναι κρίμα για ένα στολίδι της Πρωτεύουσας να χάσει την αξιοπιστία του, όπως ο Ηλεκτρικός από την περίοδο των ανακαινίσεων και έπειτα.
Απάντηση
#15
Οι συρμοί υπάρχουν. Είναι ΟΚ.
[Εικόνα: 79174.jpg]
Άλλα για το προσωπικό και εγώ απορώ λίγο.
Περιμένω με ενδιαφέρον τυχόν αλλαγές σε γραμμές λεωφορείων.
Μέχρι τώρα το μετρό είναι πολύ καλό και ας ελπίσουμε ότι θα μείνει έτσι παρά τις απεργίες.
Ο σταθμός στο Περιστέρι θα ανεβάσει την περιοχή στο δημαρχίο ακόμα πιο ψηλά.
Απάντηση
#16
Ξέρει κανείς αν γίνονται συστηματικά δρομολόγια από τους κανούργιους συρμούς;
Απάντηση
#17
(19-02-2013, 01:56 PM)Pelham Express Έγραψε: Ξέρει κανείς αν γίνονται συστηματικά δρομολόγια από τους κανούργιους συρμούς;
Δε νομίζω. Ως καθημερινός χρήστης του Μετρό δεν έχει τύχει να συναντήσω καμία φορά συρμό 3ης γενιάς να εκτελεί δρομολόγια. Ούτε έχω διαβάσει πουθενά στο διαδίκτυο κάτι σχετικό. Μόνο μια φορά, πριν λίγες ημέρες, διάβασα στο twitter ότι είχε γίνει δρομολόγιο από συρμό 3ης.
Λογικά με την επερχόμενη έναρξη λειτουργίας των σταθμών σε Ανθούπολη και Περιστέρι θα αρχίσουν να μπαίνουν σιγά σιγά στο κύκλωμα των δρομολογίων και σίγουρα από το καλοκαίρι που θα ανοίξουν και οι 4 νέοι στα νότια προάστια θα αρχίσουμε να τους βλέπουμε καθημερινά.
Απάντηση
#18
Ενημέρωση 17:55 - Πριν από λίγα λεπτά (17:40) ενημερώθηκα από το twitter ότι συρμός με κατεύθυνση προς Αγ. Δημήτριο από το Σύνταγμα έως το Φιξ κινούνταν από τις ράγες που έχουν κατεύθυνση προς Άγιο Αντώνιο. Κάτι πρέπει να έχει συμβεί στο στ. ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ και υπάρχει μονοδρόμηση. Δεν έχω μάθει μέχρι στιγμής κάποια επιπλέον πληροφορία, ούτε αναφέρεται κάτι σχετικό στο site της ΣΤΑΣΥ.
Απάντηση
#19
Γενικά η ΣΤΑΣΥ δεν τα πάει καλά με την ενημέρωση του κοινού.
Απάντηση
#20
(20-02-2013, 11:23 PM)ecoj Έγραψε: Γενικά η ΣΤΑΣΥ δεν τα πάει καλά με την ενημέρωση του κοινού.
Όντως, ωστόσο σήμερα από τη μια υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση για τους σταθμούς που ήταν κλειστοί κατ' εντολή/καθ' υπόδειξη (το πρώτο γράφτηκε στο site, το δεύτερο εκφωνούνταν από τα μεγάφωνα) της ΕΛΑΣ (ενδεικτικό είναι ότι στις 16:00 άνοιξαν όσοι σταθμοί είχαν κλείσει και 16:05 το site ήδη είχε ενημερωθεί), αλλά από την άλλη δεν υπήρχε πληροφόρηση για τη διακοπή δρομολογίων στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά του ΗΣΑΠ, λόγω της απόπειρας αυτοκτονίας ατόμου στη Νερατζιώτισσα.
Πάντως για το θέμα που προέκυψε το μεσημέρι με τη μονοδρόμηση από Σύνταγμα έως Συγγρού-Φιξ δεν έχει γίνει γνωστή κάποια άλλη πληροφορία.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  ΣΤΑΣΥ - Μετρό - Γραμμή 3 Cmaniac 179 180.278 29-01-2024, 11:11 PM
Τελευταία Δημοσίευση: panagiotisg
  ΣΤΑΣΥ (πρώην ΗΣΑΠ) - Μετρό - Γραμμή 1 ecoj 76 76.783 13-05-2022, 02:21 PM
Τελευταία Δημοσίευση: panos1b
  ΣΤΑΣΥ - Μετρό - Γραμμή 4 (υπό κατασκευή) nikos1991 15 26.309 31-01-2022, 02:09 PM
Τελευταία Δημοσίευση: panos1b

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)