Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Η Έρευνα] Πρόβλημα με την μεταφορά μαθητών στον Δ. Καλαμπάκας
#1
Στον χθεσινό διαγωνισμό δεν κατέθεσαν προσφορά οι ταξιτζήδες

Του Βαγγέλη Γκιάτα
«Δεν είναι δυνατόν με 60 Ευρώ την ημέρα να πάει ΤΑΧΙ 2 φορές στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου και να περιμένει και κάποιες ώρες…» ήταν τα λόγια του πρώην Προέδρου Σωματείου ΤΑΧΙ Καλαμπάκας κ. Σακκά.

Η επισήμανση αυτή μετά τα λεγόμενα το υπεύθυνου Αντιδημάρχου κ. Κουφοχρήστου σχετικά με το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε για την μεταφορά μαθητών από και στα χωριά.

Χθες το πρωί άνοιξαν οι προσφορές για την μεταφορά των μαθητών.
Σ’ ότι αφορά μεταφορά μαθητών με λεωφορεία κάποια δρομολόγια ανατέθηκαν στο ΚΤΕΛ και για κάποια άλλα θα αποφασίσει η Επιτροπή.

Καμία προσφορά ΤΑΧΙ
Το πρόβλημα όμως εστιάζεται στις περιπτώσεις που χρειάζεται μαθητές να μετακινούνται με ΤΑΧΙ, καθ’ ότι δεν μπορεί να γίνει μεταφορά με λεωφορεία.

Φέτος οι τιμές για την μεταφορά που έδωσε το υπουργείο είναι μειωμένες κατά 40%. Έτσι περιοχή που πέρυσι κοστολογούνταν με 85 Ευρώ την ημέρα, φέτος κυμαίνεται γύρω στα 60 Ευρώ. Την ώρα που τα καύσιμα έφθασαν στα ύψη και τα έξοδα περισσότερα το Υπουργείο ζητά πολύ χαμηλότερες τιμές, ανέφεραν οι επαγγελματίες.

Έτσι χθες το μεσημέρι όταν άνοιξαν οι προσφορές για την μεταφορά υπήρχαν μόνο από λεωφορεία και ουδεμία για τα δρομολόγια ΤΑΧΙ.
Κατά τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου το θέμα είναι σοβαρό αφού ο Δήμος δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, ούτε να επιζητήσει άλλη λύση.

Αν τελικά δεν επέλθει συμφωνία θα πρέπει οι ίδιοι οι γονείς να μεριμνήσουν για την μεταφορά των παιδιών τους, παίρνοντας από την πολιτεία ένα μικρό ποσό (80 Ευρώ τον μήνα περίπου).

Συστήνει Δημοτική Συγκοινωνία
Ο κ. Κουφοχρήστος μας μετέφερε ότι εκτός από τα δρομολόγια που έγινε ο διαγωνισμός, υπάρχουν πολλά χωριά ακόμη που θα χρειαστεί μεταφορά των παιδιών. Στον δήμο βλέπουν με πολύ καλό μάτι την σύσταση Δημοτικής Συγκοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος θα συμβληθεί κατά πάσα πιθανότητα με κάποιο φορέα λεωφορείων (ΚΤΕΛ κλπ.) και θα αναλάβει ο ίδιος την μεταφορά των μαθητών.

Σ’ αυτή την περίπτωση (κατά τον Αντιδήμαρχο) τα οφέλη είναι πολλά.
Ένα εξ αυτών ότι με τους μαθητές θα μπορούν να ταξιδέψουν και όσοι κάτοικοι των περιοχών αυτών επιθυμούν. Και ακόμη θα υπάρχει μια έκπτωση τουλάχιστον 20% στα δρομολόγια.

Σε πρώτη φάση η σύμβαση θα έχει χρονικό ορίζοντα 1,5 χρόνο. Πάντως το θέμα μεταφοράς μαθητών με ΤΑΧΙ ο Δήμος θα προσπαθήσει να το λύσει με το αρμόδιο Υπουργείο όπου θα επιδιώξει συναντήσεις.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [MyCityNet] Βόλος: Προς επίλυση βαίνει το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών Cmaniac 0 2.367 24-09-2011, 11:39 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac
  [Χανιώτικα Νέα] Πρόβλημα στις μετακινήσεις μαθητών στον Δήμο Αποκόρωνα Cmaniac 0 1.839 24-06-2011, 05:59 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)