Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Χρόνος] Ένα εκατομμύριο ευρώ οφείλει το Δημόσιο στο ΚΤΕΛ Ροδόπης
#1
2.300 μαθητές μετακινούνται καθημερινά, από τους οποίους 1.500 μεταφέρει το ΚΤΕΛ και οι υπόλοιποι μετακινούνται με ταξί, το αστικό ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία


Σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ οφείλει το υπουργείο Οικονομικών μόνο στο ΚΤΕΛ της Ροδόπης, για τη μεταφορά των μαθητών τη σχολική χρονιά 2010-2011. Οι συμβάσεις του ΚΤΕΛ με το δημόσιο ανανεώθηκαν και φέτος, ωστόσο η επιχείρηση ακόμα αναμένει τα χρωστούμενα της προηγούμενης χρονιάς, τη στιγμή που τα σχολεία άνοιξαν και πάλι.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και πέρσι τα ΚΤΕΛ της περιφέρειας και μάλιστα είχε σταματήσει για μερικές ημέρες η δωρεάν μεταφορά των μαθητών, κάτι που δε θα πράξουν φέτος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ροδόπης Πέτρος Δεληγκιώζης, καθώς «υπάρχει διαβεβαίωση ότι τα χρήματα έχουν έρθει, είναι εδώ και είναι θέμα ημερών να τα πάρουμε». Ανάλογη πάντως είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα ΚΤΕΛ της περιοχής, όπου οι οφειλές κυμαίνονται ανάλογα με τα δρομολόγια που εκτελούν, μεταφέροντας καθημερινά τους μαθητές. Πάντως από τις 12 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η χρονιά και έχουν ανανεωθεί οι περσινές συμβάσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, για να δοθεί το περιθώριο στους δήμους να προκηρύξουν διαγωνισμούς, οι οποίοι θα ισχύουν από τις 1-1-2012. Υπενθυμίζεται ότι τη μεταφορά των μαθητών θα αναλάβει ο δήμος Κομοτηνής από το 2012, μία νέα Καλλικρατική αρμοδιότητα για τον δήμο που θα κοστίσει 625.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα καλύπτεται από εθνικούς πόρους.

Οι μαθητές της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης είναι 2.300, 1500 από τους μετακινεί το ΚΤΕΛ και οι υπόλοιποι μετακινούνται με ταξί, με το αστικό ΚΤΕΛ ή τα τουριστικά λεωφορεία. «Ο κύριος όγκος των μαθητών είναι από τα ορεινά προς την Κομοτηνή, τα γυμνάσια και λύκεια δηλαδή, υπάρχουν και μεταφορές από την περιφέρεια προς το κέντρο του δήμου, δηλαδή από Σάπες, Ίασμο, Ξυλαγανή αλλά ο κύριος όγκος των μαθητών είναι προς την Κομοτηνή».

Συμφώνησαν στην Καβάλα για τη μεταφορά μαθητών
Η μεταφορά των μαθητών της Καβάλας θα γίνεται με ειδικό μαθητικό δελτίο και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η δε μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες (Ειδικό Σχολείο «Παιδόπολις») θα γίνεται σύμφωνα με την παλιά σύμβαση. Τα παραπάνω διαβεβαίωσε ο Σίμος Γιοβανάκης, πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κατά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρη Γιαννακίδη, του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πολιτισμού Κώστα Παπακοσμά εκπροσώπων των μέσων μεταφορά των μαθητών, Σίμο Γιοβανάκη, πρόεδρου του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Δημήτρη Κουνατίδη εκπρόσωπου των ΤΑΧΙ και του Χαράλαμπου Τουμανίδη πρόεδρου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, καθώς επίσης του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νίκου Γεωργιάδη και εκπροσώπου του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Γιαννακίδης, με το πέρας της σύσκεψης θέλησε να ευχαριστήσει τους μεταφορείς για το έργο τους και την άριστη συνεργασία που είχαν. «Συναποφασίσαμε ως περιφερειάρχες σε μια κοινή σύσκεψη που είχαμε με το Υπουργείο Μεταφορών να επιφορτιστούμε με την αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών, στο μεταβατικό στάδιο όπου παρατηρείται ένα τεράστιο κενό, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2011. Και στη σύσκεψη, πρυτάνευσε η αγάπη όλων για τους μαθητές και κυριάρχησε η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τους μεταφορείς. Θα αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα έχουν ανακύψει ή θ’ ανακύψουν».
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Χρόνος] ΚΤΕΛ Ροδόπης: Κατασκευή αμαξοστάσιου στην περιοχή Αγίων Θεόδορων GeorgIrisbus 0 1.675 12-05-2012, 02:53 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)