Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Capital.gr] Μέτωπο κατά Ραγκούση από τους... "αγανακτισμένους" ιδιοκτήτες ταξί
#1
Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Έξω από την Βουλή έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν σήμερα στις 16:00 οι... «αγανακτισμένοι» ιδιοκτήτες ταξί που αντιδρούν στην απελευθέρωση του κλάδου τους δίχως πληθυσμιακούς περιορισμούς και με αμεταβίβαστες άδειες. Κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου Ραγκούση από τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων Θύμιος Λυμπερόπουλος ευελπιστεί ότι θα «πιάσουν τόπο» οι απειλές που απηύθυνε την Κυριακή προς όσους βουλευτές ταχθούν υπέρ νομοσχεδίου. «Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τέτοιο τερατούργημα δεν θα βγουν από τη Βουλή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι «άσοι» του Θύμιου

Ουσιαστικά, ο επικεφαλής των αυτοκινητιστών «ποντάρει» πρωτίστως στη στήριξη των βουλευτών-συμμάχων του κυβερνώντος κόμματος και δευτερευόντως -εάν κριθεί απαραίτητο λόγω εξελίξεων- στην δημιουργία ενιαίου μετώπου με τους συνδικαλιστές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους ιδιοκτήτες Δ.Χ. φορτηγών-βυτιοφόρων.

Εξάλλου, ο κ. Λυμπερόπουλος τυγχάνει διακομματικής υποστήριξης. Ο ίδιος είναι αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο γραμματέας του ΣΑΤΑ Κώστας Δήμου είναι γραμματέας της κομματικής οργάνωσης Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. Εύλογα, οι «κίτρινοι» συνδικαλιστές αναμένουν τη συμπαράσταση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, όπως συνέβη αρχές Αυγούστου, οπότε ο κ. Ραγκούσης δέχτηκε «στενό μαρκάρισμα» από τους συναδέλφους του.

Πρόκειται για τους 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Τόνια Αντωνίου, Νίκος Σαλαγιάννης, Νάσος Αλευράς, Χρύσα Αράπογλου, Κώστας Καρτάλης, Σοφία Γιαννακά, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιάννης Βούρος, Βασίλης Γερανίδης, Μιχάλης Τζελεπής, Σούλα Μερεντίτη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θωμάς Ρομπόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Λιντζέρης, Μιχάλης Κατρίνης, Δημήτρης Καρύδης, Ευά Καϊλη, Βασίλης Γιουματζίδης, Θανάσης Παπαδόπουλος, Όλγα Ρενταρή-Τέντε), οι οποίοι με αίτημά τους προς τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχαν ζητήσει πριν από περίπου ενάμιση μήνα την έκτακτη σύγκληση του οργάνου.

Το καλοκαίρι τον χορό της εσωκομματικής διαμάχης είχε σύρει η Τόνια Αντωνίου που χρέωσε στον διάδοχο του κ. Ρέππα την εικόνα της ασυνέπειας που εμφανίζει η κυβέρνηση, ενώ επικριτικές προς τον υπουργό Υποδομών ήταν η Βάσω Παπανδρέου αλλά και η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Στο πλαίσιο αυτό, με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα οι τοποθετήσεις των μελών του ΚΤΕ Μεταφορών, από τις οποίες θα κριθεί εάν οι αυτοκινητιστές θα εφαρμόσουν το «plan b». Την σύσταση κοινού μετώπου με τους συνδικαλιστές στα μέσα μεταφοράς και τα Δ.Χ. φορτηγά και βυτιοφόρα, όπου το κλίμα είναι ήδη εύφλεκτο. Στην μία περίπτωση λόγω της υπογραφής των νέων συλλογικών συμβάσεων και στην άλλη επειδή η Τρόικα φαίνεται να έχει ζητήσει την άμεση απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και κατ’ επέκταση την κατάργηση του μεταβατικού διαστήματος της τριετίας που προβλέπεται για το «άνοιγμα» του κλάδου των Δ.Χ. φορτηγών – βυτιοφορών.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsNow] Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί στη Β. Ελλάδα GeorgIrisbus 0 2.549 01-06-2012, 04:19 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Το Βήμα] Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία από ιδιοκτήτες ταξί κατά του νόμου Βορίδη GeorgIrisbus 0 2.837 02-04-2012, 02:19 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Τα νεα] Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη και οι ιδιοκτήτες ταξί GeorgIrisbus 0 2.541 21-09-2011, 03:57 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Τα Νέα] Τραβούν χειρόφρενο και το Σάββατο οι ιδιοκτήτες ταξί Konstantinos MercedesBenz 0 2.228 09-09-2011, 08:43 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)