Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ZoomNews.gr] Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα στον Έβρο, οικολογική καταστρoφή
#1
Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στον Έβρο με περισσότερα από 30.000 στρέμματα καμμένα, ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει την περιοχή.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση, ενώ ενημέρωσε πως τις πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνδράμουν το απόγευμα αεροπλάνα από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Η φωτιά -όπως είπε ο δήμαρχος- ξεκίνησε από την εξάτμιση τρακτέρ, το οποίο κινείτο σε δασικό δρόμο και στην πορεία του πέταγε σπινθήρες.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, στα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή (τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική), προστέθηκαν δύο chinook, τρία canadair από τη Χρυσούπολη και τα αεροσκάφη από Γαλλία και Ισπανία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναζωπυρώσεις καταγράφηκαν στην περιοχή των ραντάρ και στην Πεσάνη.

«Υπάρχουν πολυμέτωπα διάσπαρτα σε όλη τη γεωγραφία του χώρου, τα οποία και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε» σημείωσε ο κ. Γιαννακίδης.

Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος.

Στην Αρκαδία, πυρκαγιά στην περιοχή της Ασέας που εκδηλώθηκε το πρωί, λόγω των ισχυρών ανέμων κινείται ανεξέλεγκτα προς διάφορες κατευθύνσεις και απειλεί το χωριό Πάπαρι του δήμου Τρίπολης. Ορισμένοι από τους κατοίκους απομακρύνθηκαν με λεωφορεία.

Φωτιά ξέσπασε και στο Μαλανδρίνο της Φωκίδας, όπου έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα κοντά στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, κοντά στις κοινότητες Χαϊκαλίου και Περιστερίου.

Η φωτιά εξαπλώνεται με ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα το πρώτο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, κάτω από την περιφερειακή οδό, σε μικρή απόσταση από τον οικισμό 40 Εκκλησιών.

Αργότερα εκδηλώθηκε ένα δεύτερο μέτωπο, πάνω από την περιφερειακή οδό, στην κορυφογραμμή του δάσους Σέιχ Σου, μικρότερης όμως έκτασης.

Το μέτωπο τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Προβλήματα προκλήθηκαν στην περιφερειακή οδό από οδηγούς οχημάτων, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από τους πυκνούς καπνούς.

Λίγο πριν τις 5 δόθηκε στην κυκλοφορία το ανατολικό ρεύμα της περιφερειακής οδού, που ήταν κλειστό- μαζί με το δυτικό- προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Τα μέτωπα στην Αττική

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πλάκα Κερατέας. Επί τόπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 17 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 6.30 το πρωί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές σπιτιών, σε ένα παράπηγμα, μια αποθήκη και μια οικοδομή, ωστόσο στο σημείο μεταβαίνουν αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος για να διερευνήσουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας στη περιοχή των Άνω Λιοσίων, κοντά σε νταμάρι και πάνω από τον οικισμό Γεννηματά. Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων και αναμένεται να κάνουν ρίψεις νερού αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης στις τρεις τα ξημερώματα δασική πυρκαγιά στην Αργυρούπολη.

ΠΗΓΗ: in.gr
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Ευτυχως που τελειωσε το καλοκαιρι αλλιως θα μας εκαιγαν
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)