Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
60 Χρόνια SETRA
#1
[Εικόνα: setra01.jpg]
Το 2011 αποτελεί μια χρονιά-ορόσημο για την ιστορία της Setra καθώς φέτος συμπληρώνονται 60 έτη από την ίδρυση της καθώς και ένας αιώνας από την κατασκευή του πρώτου λεωφορείου από τον Otti Kassbohrer, το άνθρωπο που ίδρυσε μετέπειτα τη Setra. Σε μια πραγματικά φαντασμαγορική εκδήλωση στο Ulm της Γερμανίας, εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, η Setra μας… ταξίδεψε στις 10ετίες που προηγήθηκαν και άλλαξαν άρδην τα δεδομένα στο χώρο των λεωφορείων.
[Εικόνα: setra06.jpg]Πέραν της συμπλήρωσης 60 ετών από την ίδρυση της και 100 ετών από την κατασκευή του πρώτου λεωφορείου από τον Otto Kassbohrer, μέσα στο 2011 η Setra ευτύχησε να παραδώσει και το 100.000στό λεωφορείο της.
Το μακρινό 1893, ο μετέπειτα ιδρυτής της Setra ξεκίνησε ένα μικρό μηχανουργείο στην πόλη του Ulm της Γερμανίας, που γρήγορα εξελίχθηκε εντυπωσιακά και έφτασε το 1911 να παρουσιάσει το πρώτο ουσιαστικά λεωφορείο του, με την ονομασία Wiblinger Bus.
Έκτοτε, ο Otto Kassbohrer εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές αμαξωμάτων για λεωφορεία. Με το πέρασμα των ετών, ο Kassbohrer συνεργάστηκε αρκετές φορές με την Mercedes-Benz που χρησιμοποιούσε πλαίσια και κινητήρες της για την κατασκευή των λεωφορείων του, ωστόσο όλα έμελλε να αλλάξουν το 1951.
Η στενή συνεργασία της καροσερίας του Kassbohrer και της Daimler-Benz οδήγησε στην παρουσίαση ενός -εντελώς νέου τύπου- λεωφορείου με αυτοφερόμενο πλαίσιο, που μάλιστα ήταν τόσο ελαφρύ, ώστε μόλις έξι άτομα ήταν σε θέση να το μεταφέρουν με ευκολία.
Αυτή ήταν και η απαρχή μιας νέας μάρκας λεωφορείων με το S8 να αποτελεί το παρθενικό της όχημα και να γνωρίζει εντυπωσιακή επιτυχία. Εξάλλου, τα πρώτα γράμματα των συνθετικών λέξεων του όρου "αυτοφερόμενο" (SElbst TRAgend στα γερμανικά) ήταν τελικά και αυτά που συνέθεσαν το όνομα της νέας εταιρείας!
Έκτοτε, το όνομα της Setra συνδέθηκε με ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά οχήματα του κλάδου των λεωφορείων, ενώ η γερμανική εταιρεία αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας και της πολυτέλειας καθώς προσφέρει οχήματα για πολλές διαφορετικές χρήσεις αλλά πάντοτε, με χαρακτηριστικά σημαντικά πιο πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας.
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της φαντασμαγορικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση της Setra και 100 ετών από την παρουσίαση του πρώτου λεωφορείου από τον Otto Kassbohrer, η γερμανική εταιρεία είχε την ευκαιρία να παραδώσει το 100.000στό όχημα της!

Πηγη: http://www.autotritipro.gr/data/magazine.../39136.asp

Ποσταρω και ενα βιντεακι Big Grin http://www.youtube.com/watch?v=wQ_H7H-BW...re=related



Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#2
Εξαιρετικό Θωμά το post που βρήκες για τα 60 χρόνια της Setra και αρκετά όμορφο το βίντεο που μέσα σε δυόμιση λεπτά περικλείεται όλη η ιστορία της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#3
Πολυ καλο αφιερωμα και το βιντεο φυσικα!!
2.11-2.21 respect!! Big Grin
Απάντηση
#4
60 χρονια Setra εγγυση και αξιοπιστια στον χωρο του λεωφορειου
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)