Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Καθημερινή] Υψηλός συντελεστής ΦΠΑ 23% και στις υπηρεσίες εστίασης
#1
Στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% θα υπαχθούν και οι υπηρεσίες εστίασης από 1ης Σεπτεμβρίου, μέχρι... νεωτέρας. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος άφησε χθες να εννοηθεί ότι στην παρούσα φάση δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα μεταταγούν από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% σε εκείνον του 23%, καθώς η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν το επιτρέπει.

«Ο,τι έχει αποφασιστεί και συμφωνηθεί εφαρμόζεται. Εφαρμόζεται και το 23% στην εστίαση», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος, αν και παραδέχθηκε ότι το μέτρο αυτό είναι αρκετά επιβαρυντικό για τον εν λόγω κλάδο. «Εχω πλήρη συνείδηση ότι αυτός ο συντελεστής είναι υψηλός για την εστίαση. Και δεν θα έπρεπε λογικά να έχουμε τέτοιο ποσοστό, αλλά στην κατάσταση που είμαστε, πρέπει να είμαστε συνεπείς», σημείωσε ο υπουργός.

Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 20%. «Τώρα, έχει αρχίσει ο διάλογος για το εθνικό φορολογικό σύστημα, εκεί βλέπουμε και τους συντελεστές του ΦΠΑ», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, αλλά πρόσθεσε ότι «για να μιλήσουμε για συντελεστές χωρίς να χάσουμε τα αποτελέσματα που πρέπει να έχουμε σε σχέση με τον προϋπολογισμό, χωρίς να χάσουμε τον στόχο των εσόδων, πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για τον μηχανισμό είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ».

Μάλιστα, ο υπουργός επισήμανε ότι «προκειμένου να κάνουμε το σύστημα δίκαιο και λογικό, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση από τους συντελεστές, αλλά από τους μηχανισμούς είσπραξης και απόδοσης» και συμπλήρωσε πως «όταν λειτουργούν οι μηχανισμοί είσπραξης και απόδοσης, μπορούμε να μειώσουμε τους συντελεστές, αυτό είναι ένα βασικό θέμα που θα συζητήσουμε τώρα από τις 22 Αυγούστου με όλους τους φορείς της αγοράς, προκειμένου να βάλουμε μια τάξη. Εφόσον συμφωνήσουμε στην εφαρμογή απλών και καθαρών μηχανισμών είσπραξης του ΦΠΑ, μπορούμε να μειώσουμε τους συντελεστές».
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [PameEvro] Πωλούν τη σειρά προτεραιότητας στις δημόσιες υπηρεσίες! Konstantinos MercedesBenz 0 1.607 07-07-2011, 10:55 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)