Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[CretaLive.gr] Αγώνας δρόμου για την παράκαμψη Μαλίων
#1
Στόχος να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στον Αύγουστο

Και τώρα...τρέχουμε! Το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε χθες τον περιβόητο ανακεφαλαιωτικό πίνακα για την παράκαμψη Μαλίων και τώρα ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για να μπορέσει να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του μήνα!

Και τούτο γιατί ο δρόμος είναι ουσιαστικά τελειωμένος , αλλά για να δοθεί στην κυκλοφορία πρέπει να υπάρξει η έγκριση του πίνακα από το υπουργείο το οποίο διά του γενικού γραμματέα κ.Οικονομίδη υπέγραψε δίδοντας την σχετική έγκριση.

Στην απόφαση του κ.Οικονομίδη αναφέρεται ότι εγκρίνεται ο 2ος ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών όπως συντάχθηκε από τη διευθύνουσα υπηρεσία ΕΔΥΕ/ΒΟΚΑ σε ισοζύγιο με την αρχική σύμβαση. Σύμφωνα με την απόφαση η συνολική δαπάνη παρουσίασε υπέρβαση κατά 1,3 εκατ. ευρώ που οφείλεται στην αύξηση της δαπάνης της αναθεώρησης και στην αύξηση του ΦΠΑ από 19 σε 21 και 23%.

Επίσης εγκρίνει τη διάθεση συμπληρωματικής πίστωσης ποσού 246.000 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης της αναθεώρησης.

Με την έγκριση του ανακεφαλαιωτικού πίνακα όλοι ελπίζουν ότι η κόλαση που ζουν εδώ και χρόνια κάθε καλοκαίρι οι οδηγοί που περνούν από τα Μάλια τελειώνει και το έργο της παράκαμψης των Μαλίων που είναι σχεδόν έτοιμη και ως το τέλος Αυγούστου μπορεί (επιτέλους) να δοθεί στην κυκλοφορία!

Το υπουργείο Υποδομών αρχικά έδωσε τις απαραίτητες εγκρίσεις για την παράταση της προθεσμίας των εργασιών στο δρόμο- με την αρτηρία να πρέπει να τελειώσει μέχρι τις 30 Ιουλίου και
τη συνολική προθεσμία για το έργο να ολοκληρώνεται τέλος του χρόνου, ενώ απέμεινε να εγκριθεί για την ανάδοχο "ΔΟΜΙΚΗ" ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας που θα δώσει την ευκαιρία να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Το μείζον θέμα βέβαια από εδώ και πέρα είναι οι κόμβοι και η υπηρεσία έχει δώσει μάχη για να το λύσει με πιο σημαντικό τον κόμβο του Μοχού όπου το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο... Εκεί το ανατολικό μέρος του δρόμου θα "πέσει" λίγο για να δημιουργηθεί στο σημείο ένας μεγάλος κυκλικός κόμβος (round about) που θα βάζει όλα τα αυτοκίνητα στην κατεύθυνση που θέλουν αφού η συγκεκριμένη διασταύρωση έτσι κι αλλιώς έχει προβλήματα.

Το έργο που ξεκίνησε από το 2002 έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αφού κατασκευάζονται κάθε μέρα λιγότερα από ...3 μέτρα! Και αν παραδοθεί μέσα στο χρόνο κλείνοντας τη δεκαετία και πάλι δεν θα είναι πλήρως έτοιμο από πλευράς κόμβων. Στο δρόμο που θα βγάλει τον ΒΟΑΚ από την τελευταία κατοικημένη περιοχή (τα Μάλια) δυστυχώς έχουν...τύχει πολλά, από τους αρχαιολόγους που προέβαλαν αντιρρήσεις, μέχρι τα δίκτυα, τις αυλές που εμπόδιζαν και χθες έναν ... σπαστήρα!

Από τα συνολικά 8,5 χιλιόμετρα της παράκαμψης των Μαλίων τα πρώτα τρία είναι ολοκληρωμένα εδώ και καιρό, έχουν γίνει οι 2 κοιλαδογέφυρες, αλλά τα 5,5 χιλιόμετρα θα ολοκληρωθούν
τώρα εφόσον απομένουν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)