Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Εβδόμη] Με μειωμένες πληρότητες τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ
#1
Την πληρότητα με την οποία μετακινούνται τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας «χτύπησε» η οικονομική κρίση. Με μειωμένες πληρότητες γίνονται τα δρομολόγια από τα χωριά του νομού προς την Καβάλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Χαράλαμπου Τουμανίδη στο πλαίσιο της χθεσινής μεσημεριανής εκπομπής του Στούντιο 7.

Γεγονός που έχει ήδη οδηγήσει σε περικοπή δρομολογίων προς τα ορεινά, πχ προς τη Λημνιά, ενώ αντίστοιχες περικοπές πιθανόν θα γίνουν και σε άλλες γραμμές. «Η κίνηση σε όλα τα δρομολόγια και από το Ζυγό, το Κρυονέρι, το Παλαιοχώρι ή τη Νικήσιανη είναι μειωμένη σε σχέση με τις άλλες χρονιές και κάθε χρόνο μειώνεται» τόνισε ο κ. Τουμανίδης, αποδίδοντας το φαινόμενο στην οικονομική κρίση. «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ταξιδέψει λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παλιότερα η πληρότητα των δρομολογίων έφθανε το 60% με 70% και τώρα φθάνει το 40% με 50% το πολύ. Στα ορεινά του νομού, όπως πχ στη Λημνιά, έχουμε περικόψει και δρομολόγια. Ενώ παλιά είχαμε κάθε μέρα, τώρα έχουμε μέρα παρά μέρα, η μείωση εδώ αγγίζει το 80%. Η τιμή του πετρελαίου έχει ανέβει πολύ, τα έξοδα είναι πολλά, για αυτό θα περικοπούν κάποια δρομολόγια που δεν παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση. Στις γραμμές για Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη δεν θα γίνουν αλλαγές, καθώς είναι σταθερές οι γραμμές αυτές, αλλά στα χωριά όπως πχ στο Ζυγό και το Κρυονέρι, αν σήμερα γίνεται δρομολόγιο ανά μία ώρα, θα γίνεται ανά μιάμιση» συμπλήρωσε.

Μαθητικά δρομολόγια
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η αποπληρωμή των οφειλών για τα μαθητικά δρομολόγια, όπως σημείωσε ο κ. Τουμανίδης. «Τώρα πληρωνόμαστε για τις οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, είναι ήδη πάνω στα εντελλόμενα, μια δυο επιταγές πήραμε. Υπάρχουν κάποια χρήματα στην Περιφέρεια και θα πληρωθούμε κατόπιν και για κάποιο χρονικό διάστημα του 2011, μέχρι το Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Αυτήν την εβδομάδα ή ίσως την ερχόμενη θα πάρουμε τα χρήματα, τώρα είναι στα εντελλόμενα. Για το 2011 θα γίνει άλλη δαπάνη. Αρχίσαμε λοιπόν να πληρωνόμαστε, αφού έφυγαν κάτω από το υπουργείο με κωδικό τα χρήματα κι ήρθαν στην Περιφέρεια πιστεύω ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα πληρωθούμε για τις οφειλές μέχρι το Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2011 και μετά θα μείνουν κάποια ελάχιστα. Η μεταφορά των μαθητών από το Σεπτέμβριο θα γίνεται από τους δήμους, μας ήρθε ήδη η σχετική εγκύκλιος. Εκεί θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα» υπογράμμισε ο κ. Τουμανίδης.

Μάρθα ΠΟΛΙΤΟΥ
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)