Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Εφηβικές σχέσεις εξάρτησης με το Ίντερνετ
#1
Τι έδειξε πανελλαδική έρευνα σε μαθητές 14 έως 16 ετών

Τα παιδιά της επαρχίας είναι πιο ευάλωτα στην εξάρτηση από εκείνα των αστικών κέντρων. Αιτία το γεγονός ότι σπάνε την απομόνωσή τους ανοίγοντας παράθυρο στον κόσμο.

Πρόσφατη έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Α.Κυριακού» σε πανελλαδικό δείγμα μαθητών Γ’ Γυμνασίου-Α’ Λυκείου, 14-16 ετών έδειξε πως το ποσοστό των εφήβων με συμπεριφορά εξάρτησης είναι μεγαλύτερο στις πόλεις της περιφέρειας σε σύγκριση με την Αττική.

Όπως δημοσιεύει το «Έθνος», από την πανελλαδική έρευνα διαπιστώθηκε ότι:

-Το 2,4% των εφήβων εμφανίζει συμπεριφορά εξάρτησης και το 19,1% παρουσιάζει οριακή χρήση, βρίσκονται δηλαδή ένα σκαλοπάτι πριν τον εθισμό.

-Δεν διαπιστώθηκε διαφορά ανάμεσα στα φύλα. Αγόρια και κορίτσια φαίνεται πως κάνουν πλέον παρόμοια χρήση του Διαδικτύου, σε αντίθεση με το παρελθόν όταν τα αγόρια ήταν πρωταγωνιστές.

-Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν τον πρώτο σε συχνότητα λόγο που οι έφηβοι με συμπεριφορά εξάρτησης χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

-Ακολουθούν σε συχνότητα χρήσης τα on –line παιχνίδια

-63% του συνόλου των εφήβων αναφέρει ότι δημοσιοποιεί προσωπικά του δεδομένα στο Διαδίκτυο.
-18,5% αναφέρει ότι θα συναντάει κάποιον διαδικτυακό φίλο στον φυσικό κόσμο.

-Οι έφηβοι με συμπεριφορά εξάρτησης επιδίδονται σε παιχνίδια τύχης (ηλεκτρονικός τζόγος) και χρησιμοποιούν υλικό με σεξουαλικό περιεχόμενο σημαντικά συχνότερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)