Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Xανιώτικα νέα] Πύκνωση δρομολογίων του ΚΤΕΛ
#1
Από και προς το αεροδρόμιο

'Θετικό στοιχείο αποτελεί η πύκνωση των δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ προς το αεροδρόμιο Χανίων ούτως ώστε να συμπίπτουν με τα δρομολόγια της RyanAir για την εξυπηρέτηση των τουριστών'.
Αυτό επισημαίνει σε επιστολή της προς το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων.
Για να προσθέσει: 'Σίγουρα κάθε προσπάθεια που κινείται προς την κατεύθυνση στο να κρατηθεί χαμηλά το κόστος διαμονής - διακίνησης του τουρίστα είναι αξιέπαινη καθώς συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας (το κύριο πρόβλημα του ελληνικού τουρισμού) και στην προσέλκυση τουριστών.
Παίρνοντας αφορμή τα παραπάνω θα θέλαμε να θέσουμε το θέμα της αναχώρησης του τελευταίου λεωφορείου από το Ηράκλειο προς Χανιά, που κάθε βράδυ φεύγει στις 9 μ.μ. από το Ηράκλειο με ώρα άφιξης 11.30 μ.μ. στα Χανιά.
Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο εάν μπορούσε να παραταθεί η ώρα αναχώρησης του τελευταίου δρομολογίου κατά 30 λεπτά ή 1 ώρα καθώς πολλοί τουρίστες που προσγειώνονται με πτήσεις αργά το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (πολλές πτήσεις από ευρωπαϊκές πόλεις έχουν φθηνότερα εισιτήρια με προορισμό το Ηράκλειο απ’ ό,τι τα Χανιά ή δεν έρχονται καθόλου στα Χανιά) δεν προλαβαίνουν το τελευταίο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για Χανιά και αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στο Ηράκλειο παρ’ ότι ο προορισμός τους είναι τα Χανιά ή να επιβαρύνονται σημαντικά από τη λύση να πάρουν ταξί'.
Την ανακοίνωση υπογράφει για το Δ.Σ. ο πρόεδρος της Ενωσης, Ι. Κουκουράκης.

Η επέκταση του αεροδρομίου

Σε άλλη επιστολή του, αυτή τη φορά προς τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά, ο κ. Κουκουράκης, αναφέρεται στην επέκταση του αεροδρομίου.
Συγκεκριμένα αναφέρει: 'Καθώς ο Σεπτέμβρης πλησιάζει οπότε αν το θέμα της ολοκλήρωσης των μελετών δεν έχει τελεσφορήσει τότε τα περιθώρια για πραγματοποίηση του έργου θα έχουν εξαντληθεί και οι ελπίδες εξανεμιστεί. Τότε θα διαπιστώσουμε εάν μας κορόιδεψαν μεταθέτοντας συνεχώς τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης του φακέλου ή όχι.
Εάν το θέμα του Εφετείου ήταν ένα πλήγμα γοήτρου για τα Χανιά, το θέμα του αεροδρομίου είναι θέμα ζωής και θανάτου για τον τουρισμό της δυτ. Κρήτης και κατά συνέπεια της ανάπτυξης του τόπου μας. Για τον σκοπό αυτό πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την συμμετοχή των βουλευτών, των δημάρχων Χανίων και Ρεθύμνου των Επιμελητηρίων (ΕΒΕ, Τεχνικό, Οικονομικό) καθώς και των φορέων του Τουρισμού των 2 πρώην Νομών και από κοινού και εξετασθεί το ζήτημα των κινητοποιήσεων αρχές Σεπτεμβρίου και την μορφή που θα έχουν ούτως ώστε να πιεστεί το αρμόδιο Υπουργείο. Άποψή μας είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει το θέμα να παρουσιαστεί ως διεκδίκηση των Χανιών αλλά της δυτικής Κρήτης και για τον σκοπό αυτό η συμμετοχή του Ρεθύμνου είναι απολύτως αναγκαία. Διαφορετικά, χρονικά περιθώρια δεν θα υπάρχουν, οι ευθύνες θα βαρύνουν όλους μας και τα παιδιά μας συγκρίνοντας τα Χανιά με το Ηράκλειο θα λένε ότι ο τόπος σε κρίσιμες στιγμές βρέθηκε σε λάθος χέρια'.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)