Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Ο Ι. Ραγκούσης προχωρά στο άμεσο «άνοιγμα» του κλάδου των ταξί
#1
Την πλήρη απελευθέρωση άμεσα του κλάδου των ταξί ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Υποδομών κ. Ιωάννης Ραγκούσης.

Ο υπουργός απέσυρε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που είχε ετοιμάσει ο προκάτοχός του, κ. Δημήτρης Ρέππας, το οποίο έθετε μεταβατική περίοδο και προϋποθέσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, καθώς έκρινε ότι αρκεί η εφαρμογή του νόμου 3919 για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων που ισχύει από το Σάββατο.

Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι το μόνο που απομένει είναι η έκδοση υπουργικής απόφασης, που θα θέτει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χορήγηση νέων αδειών και η οποία θα έχει τεθεί σε ισχύ εντός τριμήνου.

Ο υπουργός Υποδομών άφησε ερωτηματικά για την τύχη των υπαρχουσών αδειών, καθώς και για την αξία τους, σημειώνοντας ότι το ζήτημα της αξίας των αδειών είναι ένα αντικειμενικό, υπαρκτό και ανθρώπινο πρόβλημα, που δημιουργήθηκε από τις πολύχρονες στρεβλώσεις της λειτουργίας της αγοράς, όμως δεν μπορεί το επάγγελμα να παραμείνει κλειστό γι' αυτό το λόγο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αιτήσεις στους Καλλικρατικούς Δήμους - και στην Περιφέρεια στις περιπτώσεις της Αττικής και της Θεσσαλονίκης - ενώ το κόστος της άδειας, όπως είπε ο υπουργός, θα ανταποκρίνεται σε μια «ανταποδοτική λογική», αποφεύγοντας να δώσει προς το παρόν περισσότερες εξηγήσεις.

«Στο τέλος η Αθήνα θα έχει μόνο όσα ταξί χωράει», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

Ο κ. Ραγκούσης θα συναντηθεί εντός των ημερών με τους εκπροσώπους του κλάδου οι οποίοι, είναι βέβαιο, ότι θα αντιδράσουν έντονα σε αυτή την αλλαγή.

Wifi στα μέσα μεταφοράς
Επίσης ο κ. Ραγκούσης εξήγγειλε την εγκατάσταση υποδομών για δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (wifi) αρχικά στο Μετρό και στη συνέχεια στο σύνολο των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αττικής.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsBeast.gr] Προ των πυλών το «άνοιγμα» των ταξί Konstantinos MercedesBenz 0 1.504 24-05-2011, 11:13 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Euro2day] Ταξί: Έρχεται οργάνωση του κλάδου σε εταιρείες Konstantinos MercedesBenz 0 1.698 31-03-2011, 05:00 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)