Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsIt.gr] Σε τεντωμένο σχοινί η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου
#1
- Κατατίθεται στη Βουλή και ο εκτελεστικός νόμος - Ξεκίνησε ήδη στη Βουλή η συζήτηση
- Θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την ψήφιση του νόμου
- Ποιοί αλλάζουν ρότα και ποιοί επιμένουν
- Ομιλία Παπανδρέου στις 20.00


Μπορεί να προσπαθούν εντέχνως να το αποκρύψουν, όμως η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να πείσει τους αντάρτες βουλευτές να πουν το ναι στο Μεσοπρόθεσμο.

Αυτό δείχνουν οι απανωτές επικοινωνίες του υπουργού Οικονομικών με όλους τους διαφωνούντες αλλά και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου οτι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας...

'Ηδη ο κ. Βενιζέλος έχει μιλήσει 2 φορές από χθες μέχρι σήμερα με τον βουλευτή Θωμά Ρομπόπουλο και από μια με τον πιο σκληρό απ' όλους τους αντιρρησίες Αλέκο Αθανασιάδη, την κα Χρύσα Αράπογλου και άλλους "ύποπτους".

Το μόνο που φοβούνται οι βουλευτές είναι όχι όσα θα περιέχονται πλέον στο Μεσοπρόθεσμο, αλλά το πλήθος που θα είναι συγκεντρωμένο το βράδυ της Τετάρτης έξω από το κοινοβούλιο.

Η πιο κοινή θέση των ανταρτών, είναι πλεον: "βλέποντας και κάνοντας". Οι περισσότεροι δηλώνουν για να αποφύγουν να είναι τόσο κάθετοι όσο τις προηγούμενες ημέρες οτι θα δουν τι θα έρθει στη Βουλή και τότε θα πάρουν τι τελικές τους αποφάσεις.

'Ηδη ο κ. Ρομπόπουλος ο οποίος είχε δηλώσει στο Newsit οτι όχι μόνο θα καταψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο αλλά θα προσπαθούσε να πείσει και άλλους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο δήλωσε: "Εχω μιλήσει τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο πολλές φορές και τη στάση μου θα την αποφασίσω στη Βουλή. Πάντως έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από την Παρασκευή".

Εντυπωσιακή είναι και η στροφή 180 μοιρών του κ. Σαλαγιάννη, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε οτι: «Ποτέ δεν υπονόησα ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, ή κάτι από αυτά που είναι τόσο πολύ κρίσιμα, θα προτιμούσα αν έφτανα εκεί να παραιτηθώ. Άρα ποτέ στο μυαλό μου δεν ήταν να πάρω ένα τόσο μεγάλο ρίσκο σε τόσο κρίσιμα θέματα, το ρίσκο στην πλάτη μου για το μέλλον της χώρας. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό.»

Αλλά και εκείνος που ξεκάθαρα δήλωνε οτι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, λόγω ΔΕΗ, κ. Α. Αθανασιάδης, σήμερα εμφανίστηκε να συναντά τον κ. Βενιζέλο σε... "καλό συναδελφικό κλίμα".

Η διαδικασία

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με τους εισηγητές των κομμάτων και στις 20.00 αναμένεται η ομιία του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, θα επιχειρήσει να εξηγήσει για ποιούς λόγους είναι απαραίτητα τα νέα μέτρα, τι συνέπειες θα είχε η χρεοκοπία για την Ελλάδα και ποιό είναι το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.
Αμέσως μετά τον λόγο θα πάρει ο κ. Βενιζέλος.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος ψηφίζονται όπως τα απλά νομοσχέδια, οπότε αρκεί η απλή πλειοψηφία των παρόντων.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)