Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBomb] H τελετή έναρξης των Special Olympics
#1
Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011 που διεξάγονται στην Αθήνα.

Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν το Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολούθησαν την εντυπωσιακή τελετή.

Χωρίς αμφιβολία, κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η παρέλαση των 10.000 αθλητών και των μελών των αποστολών από πάνω από 183 χώρες, που συμμετέχουν στους αγώνες.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρουσία πλήθους διεθνών προσωπικοτήτων.

Στην τελετή συμμετείχαν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο Ιταλός τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, ο Στίβι Γουόντερ, ο τενόρος Μάριος Φραγκούλη, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής ο οποίος έχει γράψει και τον ύμνο της τελετής. Επίσης, ειδικές παρουσιάσεις έκαναν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθποιός Ζάνγκ Ζιγί.

Εξάλλου, η Ζάνγκ Ζιγί, Κινέζα ηθοποιός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Τύπου για τη σημαντική προσφορά τους στη διάδοση του μηνύματος των αγώνων.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου, τόνισε: « «Λένε πως από την εποχή μας λείπουν οι ήρωες. Πριν από λίγο παρέλασαν από μπροστά μας 7.500 αληθινοί ήρωες, 7.500 αληθινοί νικητές. Σε αυτή τη μαγική βραδιά ας δώσουμε στο καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας τον πρώτο λόγο. Αυτή τη στιγμή το φως είναι έτοιμο να αποδιώξει, για μια άλλη μια φορά, το σκοτάδι, το χαμόγελο των ανθρώπων είναι έτοιμο να ξορκίσει τις προκαταλήψεις, σημαίνοντας την έναρξη της μεγάλης γιορτής της ζωής, την έναρξη των Special Olympics».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής των Αγώνων Special Olympics κ. Τιμ Σράιβερ, είπε: «Οι Special Olympics επέστρεψαν σπίτι τους. Ας ξεκινήσουμε την επανάσταση της αξιοπρέπειας από την Αθήνα. Η Ελλάδα δε θα απογοητεύσει τους Special Olympics και οι αθλητές των Special Olympics δε θα απογοητεύσουν την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «το μυστικό των αθλητών των Special Olympics είναι ότι δεν ανταγωνίζονται κανέναν άλλο, παρά μόνο τον εαυτό τους».

''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)