Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΕΡΤ] Απετράπησαν 67 αυτοκτονίες χρηστών του Ίντερνετ
#1
Απετράπησαν εξήντα επτά αυτοκτονίες χρηστών του Ίντερνετ, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει τις προθέσεις τους αυτές σε συνομιλίες τους στο διαδίκτυο, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για άτομα από 13 έως 48 ετών, κάποια από τα οποία (κυρίως ανήλικοι) είχαν πάρει χάπια αμέσως μετά την εκδήλωση της πρόθεσης τους στο διαδίκτυο, αλλά σώθηκαν χάρη στο γεγονός ότι εντοπίστηκαν γρήγορα από τους «χάκερς» της ΕΛΑΣ.

όλο το ρεπορτάζ

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι για κάποιους χρήστες, κίνητρο αυτοκτονίας αποτελούσαν τα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, επειδή παραβίαζαν τους κανόνες των παιχνιδιών, τους απέβαλε για κάποιες ώρες ο κεντρικός διαχειριστής, κάτι που φαίνεται ότι ήταν πολύ «τραγικό» γι' αυτούς και δήλωναν πρόθεση αυτοκτονίας εάν δεν τους επανέντασσαν άμεσα στο παιχνίδι.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό των επίδοξων αυτοχείρων, έπαιξαν άλλοι χρήστες του ίντερνετ, μεταξύ των οποίων και ένας ιερέας, οι οποίοι εντόπισαν τα απελπισμένα μηνύματα και ειδοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η Δίωξη συνέταξε δικογραφίες για όλες αυτές τις περιπτώσεις και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ενώ με τη συνδρομή ψυχολόγων αντιμετωπίστηκαν τα περιστατικά των χρηστών του διαδικτύου, που έστελναν τα μηνύματα απόγνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Δημοπούλου Βανέσσα
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)