Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBomb] Δολιοφθορά το κίνητρο εισβολής στην Τανάγρα
#1
Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και στην ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση της εισόδου δύο ένοπλων αγνώστων στην 114 Πτέρυγα Μάχης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τανάγρας στις 01.50.

Ένα από τα ενδεχόμενα τα οποία εξετάζουν οι ελληνικές αρχές είναι οι δράστες, οι οποίοι πυροβόλησαν στο αέρα πέντε με έξι φορές, να εισήλθαν στον χώρο του αεροδρομίου, αγνοώντας ότι πρόκειται για στρατιωτική περιοχή, έπειτα από την καταδίωξη από αστυνομικούς. Αν πρόκειται για αλλοδαπούς, οι αρχές δεν αποκλείουν το γεγονός να αγνοούσαν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Νωρίτερα οι δράστες είχαν γίνει αντιληπτοί από αστυνομικούς, οι οποίοι τους ζήτησαν να σταματήσουν για έλεγχο. Ωστόσο, εκείνοι τους αγνόησαν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα, το οποίο, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ, είχε κλαπεί στις 28 Μαΐου από τη Ραφήνα.

H Ελληνική Αστυνομία εξετάζει με προσοχή ακόμη και το ενδεχόμενο να πρόκειται για μέλη ένοπλης ή εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία συμμετείχαν σε επιχείρηση κλοπής οπλισμού, όπως αντίστοιχα είχε συμβεί στο Συκούριο της Λάρισας από τα μέλη της 17Ν τον Δεκέμβριο του 1989. Τότε υπενθυμίζεται ότι είχαν κλαπεί 60 ρουκέτες, χειροβομβίδες και σφαίρες.

Δολιοφθορά;

Το πιο ανησυχητικό σενάριο, ωστόσο, το οποίο ήδη συζητείται σε κάποιους κύκλους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πρόκειται να καταστεί αντικείμενο έρευνας, είναι εκείνο της απόπειρας πρόκλησης δολιοφθοράς σε αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, δεδομένου ότι οι δύο άγνωστοι, αφού παραβίασαν την πύλη στην νοτιοδυτική πλευρά του στρατοπέδου, κινήθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην οποία βρίσκονται τα αεροσκάφη Mirage 2000.

Στον χώρο, που βρίσκονται τα Mirage 2000 έγιναν αντιληπτοί από περίπολο της Μονάδας Φύλαξης Αεροδρομίου, η οποία προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει και τότε απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό.

Αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους, δεδομένου ότι το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ημέρες μετά από τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας τύπου mirage 2000, το οποίο συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σάμου.

Η συντριβή εκείνου του αεροσκάφους είχε αποδοθεί σε πρόβλημα, το οποίο είχε να κάνει με τη ροή του αέρα στον κινητήρα. Το συγκεκριμένο Mirage 2000 συμμετείχε σε σχηματισμό τεσσάρων αεροσκαφών τα οποία είχαν απογειωθεί από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Πηγή: www.newscode.gr
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)