Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Λεωφορεία Δήμων - Νομικό Καθεστώς
#2
Δεν καταφερα δυστυχως να βρω σχετικη νομοθεσια να σε βοηθησω, νομιζω οτι οι σχετικες διαταξεις υπαρχουν στο νομο περι αναπτυξιακων εταιριων των Δημων με τις οποιες προσαρμογες αναφερονται σε "Καποδιστρια" και "Καλλικρατη". Ψαξτο, ισως βοηθηθεις στην ερευνα.

Απο πληροφοριες (οχι ακριβεις ισως) και εκτιμησεις εχω να σου αναφερω τα εξης...

Καταρχην να ξεκαθαρισουμε κατι. Ως τι ειναι ταξινομημενα. Ως αστικα, υπεραστικα ή τουριστικα ΛΔΧ δεν ειναι. Αλλες κατηγοριες μπορει να ειναι ειτε σχολικα, ειτε ΛΕΕΒΕ (υπηρεσιακα).

Εκει εχουμε για τα μεν πρωτα μαθητες που φοιτουν σε ιδιοκτητες σχολες του εκαστοτε Δημου (ξεχωριζουν ευκολα, εχουν το υποχρεωτικο κιτρινο χρωμα)

Τα ΛΕΕΒΕ μεταφερουν αποκλειστικα το προσωπικο των επιχειρησεων στις οποιες ανηκουν καθως και τις οικογενειες τους.

Υπαρχει ομως - νομιζω - καποια διαταξη βασει της οποιας ο καθε Δημος δυναται να δημιουργησει συγκοινωνιακο δικτυο και να δρομολογησει λεωφορεια στην περιπτωση που η συγκεκριμενη γραμμη δεν εξυπηρετειται απο τον φορεα που εχει αναλαβει την περιοχη και μονο εφοσον ο τελευταιος δεν ενδιαφερθει για την εκμεταλευση αυτης επειτα απο αιτημα στην νομαρχια και με την υποχρεωση ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ κομιστρου.

Λυπαμαι που δεν μπορεσα να σε βοηθησω περισσοτερο, ελπιζω να σου φανουν χρησιμες οι πληροφοριες και να σε διευκολυνουν να βρεις αυτο που ψαχνεις...
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Λεωφορεια Δημων - από chrispan - 16-06-2011, 03:26 PM
RE: Λεωφορεια Δημων - από N1Ellinikou - 16-06-2011, 05:17 PM
RE: Λεωφορεια Δημων - από neki_t - 17-06-2011, 11:53 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)