Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 2.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Αυστηρές ποινές για τους ελεύθερους κατασκηνωτές
#1
Έγγραφο του υφυπουργού Τουρισμού στη Βουλή

Για φυλάκιση μέχρι και τρεις μήνες, χρηματική ποινή, αλλά και διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κάνει λόγο η απάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, σε ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού σχετική με τη δυνατότητα ελεύθερης κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Νικητιάδη, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η κατασκήνωση επιτρέπεται στις Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις (camping) οι οποίες αποτελούν κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές και επιπλέον επιβάλλεται από τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα όρια του οποίου πραγματοποιείται η παράβαση, διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κατ΄άτομο.

«Η αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης θα μπορούσε να επιτευχθεί αφού προηγουμένως τα συναρμόδια υπουργεία διαμορφώσουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και τις κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορεί ο φυσιολάτρης να απολαμβάνει τη φύση, παράλληλα όμως να την προστατεύει και να την αναδεικνύει», αναφέρει επίσης ο κ. Νικητιάδης.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Σε πολλά Κυκλαδονήσια και ιδίως Ανάφη, Φολέγανδρο κ.α., υπάρχουν πινακίδες με την ένδειξη "απαγορεύεται η κατασκήνωση" αλλά και "απαγορεύεται ο γυμνισμός".
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)