Αξιολόγηση Θέματος:
  • 3 Ψήφοι - 4.33 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Real.gr] Παραπέμπεται ο Άκης – Πρόταση για κατάσχεση της περιουσίας του
#1
Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Την ποινική δίωξη του πρώην Υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος για το σκάνδαλο των υποβρυχίων ζητούν με κοινό τους πόρισμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στο πόρισμα που βρίσκεται ήδη στα χέρια του Προέδρου της Βουλής εκτός από την υποβολή της πρότασης για άσκηση ποινικής δίωξης η επιτροπή ζητά από τον Φίλιππο Πετσάλνικο, την διαβίβαση του πορίσματος στο Υπουργείο Οικονομικών για να μπορέσει αυτό να χρησιμοποιηθεί για την διεκδίκηση αποζημιώσεων τόσο από τις γερμανικές εταιρείες, όσο και από τον ίδιο τον πρώην Υπουργό για τη ζημία που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο.

Το πόρισμα όμως ανοίγει τον δρόμο και για την κατάσχεση κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του πρώην Υπουργού προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αξιώσεις του Δημοσίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην Υπουργού, προτείνεται για το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας, σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο, όπως θα αναγράφεται στο πόρισμα «διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα από 1/11/1999 μέχρι 27/9/2007 κατά το όποιο έλαβε το συνολικό ποσό τουλάχιστον των 7.777.373 δολαρίων Η.Π.Α.( ή όποιο μεγαλύτερο τυχόν προκύψει κατά την τακτική ανάκριση με το άνοιγμα και την διερεύνηση όλων των λογαριασμών της Torcaso και των λοιπών συνδεομένων φυσικών και νομικών προσώπων) λαμβάνοντας για τον εαυτό του παράνομα περιουσιακά ωφελήματα».

Παράλληλα, στο πόρισμα που έχουν συντάξει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ζητείται και η «άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου, για φυσική αυτουργία σε μια πράξη και ηθική αυτουργία σε όλες τις λοιπές επιμέρους πράξεις που συγκροτούν την κατ εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την χρονική περίοδο από 17-11-1999 μέχρι 16-4-2010».

Η ΝΔ προτείνει επίσης την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου για το αδίκημα της κατασκοπείας

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι θα καταθέσει ξεχωριστό πόρισμα που θα ζητά την παραπομπή του κ. Τσοχατζοπουλου. Στο πόρισμα του εκτός από τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος θα προτείνεται η παραπομπή του πρώην Υπουργού και για απιστία, ενώ θα καταλογίζονται διαχρονικές ευθύνες και στα δυο μεγάλα κόμματα για την δημιουργία ενός συστήματος που ευνοεί την δημιουργία τέτοιων σκανδάλων

Την ίδια στάση κράτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας ξεχωριστό πόρισμα.Ζητά την παραπομπή του πρώην Υπουργού για δωροδοκία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απιστία.

Η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για το πόρισμα

«Η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις μου: Με το διάτρητο, παντελώς αστήρικτο και απόλυτα αναιτιολόγητο πόρισμά της ήρθε να επικυρώσει προηλειμμένες αποφάσεις και παρασκηνιακές συμφωνίες έξω από την ίδια την Επιτροπή και τις λειτουργίες της.

Με αυθαίρετες κατασκευές που δεν αντέχουν ούτε στην κοινή λογική, αστήρικτους ισχυρισμούς και φαιδρότητες, νομίζουν ότι θα αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση.

Αυτό το κατασκευασμένο κατηγορητήριο θα καταρρεύσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο. Μέχρι τότε θα καταρρεύσει και το πέπλο της ανωνυμίας πίσω απ το οποίο κρύβονται, εδώ και καιρό, οι πραγματικοί καθοδηγητές της σκευωρίας: Δηλαδή, τα κέντρα και τα παράκεντρα του σημερινού ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστικό ρόλο αυτών που σταδιοδρόμησαν ως παρακοιμώμενοι της εκάστοτε ηγεσίας».
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)