Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBomb] Νεκρός Αμερικανός τουρίστας από κατολίσθηση
#1
Νεκρός ανασύρθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα ένας Αμερικανός 52χρονος άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στο παλιό λιμάνι της Οίας. Την ίδια στιγμή τέσσερις τουρίστιες, μεταξύ των οποίων η 51χρονη σύζυγος και η 22χρονη κόρη του άτυχου άνδρα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο φέροντας ελαφρά τραύματα.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 16:00 το απόγευμα όταν βράχοι αποκολλήθηκαν και έπεσαν την ώρα που περνούσαν από το σημείο με γαϊδουράκια οι τουρίστες.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής με το οποίο επικοινώνησε το newsbomb.gr, στον απεγκλωβισμό επιχείρησαν άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού.

Τι λένε οι επιστήμονες

Ο καθηγτής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας μίλησε στο newsbomb.gr δίνοντας την επιστημονική εκδοχή για το σημερινό περιστατικό. Συγκεκριμένα, ο κ. Λέκκας είπε : «Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διεξάγουμε έρευνες και μελέτες σε όλη τη Σαντορίνη για τον κατολισθικό κίνδυνο.

Γενικά όλη η Καλντέρα χαρακτηρίζεται από υψηλή επικινδυνότητα. Άλλες περιοχές περισσότερο, άλλες λιγότερο. Η περιοχή της Οίας, μαζί με το λιμάνι της Σαντορίνης το Αθηνιό, καθώς και την περιοχή των Φοιρών, χαρακτηρίζονται από τον πιο υψηλό κίνδυνο.

Ειδικότερα, οι συνθήκες εκεί έχουν ως εξής:

-Διαπιστώνουμε πολύ μεγάλες μορφολογικές κλίσεις.

-Έχουμε να κάνουμε με εναλλαγή πετρωμάτων πολύ σαθρών.

-Επιπλέον υπάρχει μια επιβάρυνση της περιοχής από την αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα σύνθετο πλαίσιο αρνητικό και απαιτείται μια ειδική προσέγγιση. Ήδη έχουμε κάνει προτάσεις για το Αθηνιό και τα Φοιρά, ενώ δεν έχουμε προτείνει ακόμα λύσεις για την περιοχή της Οίας.

Η δυσκολία εντοπίζεται, στο ότι δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε εύκολα όποιο έργο υποδεικνύουν οι έρευνες, διότι έχουμε να κάνουμε με περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Δηλαδή, δεν μπορούμε να έχουμε υλικά ασύμβατα με το περιβάλλον. Ωστόσο, ήδη ο σκόπελος των περιβαλλοντικών όρων έχει αρχίσει να ξεπερνιέται με τα ειδικά τεχνικά έργα που κατασκευάζονται.

Γενικά είναι μια «ενεργός» περιοχή , που πάντα θα έχει τέτοια φαινόμενα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εμείς είναι να τα μειώσουμε. »
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)