Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Newscode] Νέες στρατιές λαθρομεταναστών στην «πληγωμένη» Αθήνα-Έκθεση σοκ της ΕΥΠ
#1
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αθήνα, και όμως νέες στρατιές λαθρομεταναστών καταφθάνουν στην πρωτεύουσα. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα χιλιάδες λαθρομετανάστες, που περνούν παράνομα τα σύνορα και με τις συγκοινωνίες (ΟΣΕ, ΚΤΕΛ), έρχονται στην Αθήνα!

Εντυπωσιακό είναι ότι, πρώτα συλλαμβάνονται από την αστυνομία στον Έβρο και στη συνέχεια, αφού καταθέσουν μια αίτηση ασύλου, παίρνουν άδεια παραμονής για 30 ημέρες και έρχονται στην ελληνική πρωτεύουσα.

Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας αισθάνονται παγιδευμένοι. Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής, οκτώ στους δέκα αισθάνονται ότι, απειλούνται και έξι στους δέκα επιθυμούν να μετακομίσουν.

Έκθεση –σοκ της ΕΥΠ

Την ίδια ώρα, απόρρητη έκθεση-σοκ της ΕΥΠ για την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας βλέπει το φως της δημοσιότητας, μέσω της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής. Σύμφωνα με την έκθεση, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ελλήνων και αλλοδαπών επιχειρηματιών, που εκμεταλλεύονται την κατάσταση σε τρεις τομείς: τη δουλεμπορία, το παραεμπόριο και το real estate.

Δουλεμπόριο

Όπως αναφέρει η έκθεση της ΕΥΠ, πολλοί μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα, συγκεντρώνονται στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο.
Εκτιμάται ότι σωματεία και ενώσεις αλλοδαπών με έδρα τη χώρα μας, διαδραματίζουν ρόλο στο σύστημα διακίνησης. Η ΕΥΠ τονίζει ότι, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη στοχοποίηση και καταπολέμηση αυτών των κυκλωμάτων.

Παραεμπόριο

Διαπιστώνεται η δημιουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες υποστηρίζονται και από έλληνες και που απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς. Η ισχύς που αποκτούν σταδιακά, τα πρόσωπα τα οποία ελέγχουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι πολυδιάστατη. Οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες υποστηρίζουν την γκετοποίηση περιοχών. Δημιουργείται έτσι μια πολιτική πίεση για τη νομιμοποίησή τους, σύμφωνα με την ΕΥΠ.

Real Estate

Η λεγόμενη γκετοποίηση των περιοχών αυτών και η αυξημένη παραβατικότητα προκαλεί φόβο και οδηγεί έλληνες στο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους τα οποία πωλούν σε χαμηλές τιμές.

Η ΕΥΠ προτείνει να προωθηθεί σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα η παροχή κινήτρων για τη μετοίκηση ή παραμονή στις περιοχές που πλήττονται από την υποβάθμιση.
Απάντηση
#2
Πραγματι το διαβασα και εγω το σχετικο αρθρο στο Πρωτο Θεμα, λυπαμαι που εχουμε γινει η ''αποθηκη'' της Ευρωπης οπου ο καθε δυστυχισμενος απο τις τριτες χωρες ερχεται εδω για καλυτερο μελλον (και φυσικα γινεται υποχειριο των ''πατριωτων'' που στις εθνικες εορτες βαζουν την σημαια στο μπαλκονι) αλλα δεν ειναι ετσι εφοσον το κρατος δεν παρει δραστικα μετρα και να εχει την τολμη να τα κανει πολυ φοβαμαι σε οριζοντα 20ετιας οι αλλοδαποι θα ειναι περισσοτεροι λαμβανοντας υποψιν και την υπογεννητικοτητα που υπαρχει στα νεα ζευγαρια απο ανεργια, ανασφαλεια για το μελλον κτλ.

Η προταση της ΕΥΠ ειναι ενα πασαλημα και δεν προκειται να λυσει το προβλημα.

Τελος θα ηθελα να πω οτι ρατσιστης δεν ημουν και ποτε δεν εχω σκοπο να γινω, ναι στους νομιμους μεταναστες σε λογικο αριθμο οχι σε αυτο το χαλι που υπαρχει σημερα.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)