Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 1 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Gazzetta.gr] ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαδηλωτής και χώρα στην εντατική
#1
Σκηνές κόλασης στην Αθήνα, με 30χρονο σε βαθύ κώμα να παλεύει για τη ζωή του από χτυπήματα αστυνομικών και άλλους 29 τραυματίες! Το gazzetta.gr μεταδίδει τις συγκλονιστικές εξελίξεις.

Την ώρα που η ΕΣΗΕΑ συνεχίζει την απεργία – ενώ μόλις πριν ένα χρόνο το τραγικό περιστατικό στη Marfin βρήκε ξανά την Ένωση Συντακτών εν υπνώσει – το gazzetta.gr υποχρεώνεται από τις εξελίξεις να διακόψει την απεργία για να μεταφέρει τα όσα συνέβησαν στο πεδίο μάχης της πρωτεύουσας με αποκορύφωμα την διακομιδή ενός νέου άνδρα στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Εκεί δίνει πλέον μάχη για τη ζωή του, καθώς μεταφέρθηκε με βαρύ κώμα από τις πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα με γκλομπ. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι από χτυπήματα που δέχθηκε από αμβλύ όργανο.

Ο 30χρονος άνδρας υποβλήθηκε σε πολύ λεπτό χειρουργείο και όπως αναφέρουν οι γιατροί Παπανικολάου Παναγιώτης και Πίνης Σταμάτης για τις επόμενες 6 ημέρες θα δώσει πολύ μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Διαδηλωτές που βρέθηκαν στην πορεία έλεγαν έξω από το Κρατικό της Νίκαιας ότι η επίθεση από τους αστυνομικούς ήταν «στοχευμένη και δολοφονική». Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι ήδη διατάχθηκε έρευνα από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τα αίτια της επίθεσης, τις συνθήκες τραυματισμού καθώς και ενδεχόμενες ευθύνες αστυνομικών. Η έρευνα εποπτεύεται από αρμόδιο Εισαγγελικό λειτουργό.

Από το βράδυ της Τετάρτης αρκετοί διαδηλωτές που έμαθαν τις δυσάρεστες εξελίξεις έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Γενικό Κρατικό. Μερικές δεκάδες εξ αυτών έκλεισαν την Πέτρου Ράλλη φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και κρατώντας πανό που έλεγε: «Δολοφονική επίθεση από το κράτος σε διαδηλωτή».

Και να ήταν μόνο αυτό; Άλλοι 29 είναι οι καταγεγραμμένοι τραυματίες μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι 8 συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, άλλοι 7 βρίσκονται στο ΚΑΤ και 2 ακόμα στο Λαϊκό.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισε 29χρονος διαδηλωτής του οποίου αφαιρέθηκε η σπλήνα από τα βάρβαρα χτυπήματα που δέχθηκε!

Ήταν τέτοιο το μένος κατά τη διάρκεια της επίθεσης των αστυνομικών που δεν δίστασαν να μπουν ακόμα και μέσα στο Μετρό, στον σταθμό του Συντάγματος, χτυπώντας εν ψυχρώ ανθρώπους. Μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο εργαζομένων του Μετρό, Αντώνη Σταματόπουλο! Θύμα επίθεσης έπεσε και ο εργαζόμενος της ΕΘΕΛ, Σταύρος Μανίκας.

Η κλιμάκωση των επιθέσεων από την πλευρά της αστυνομίας έγινε κοντά στα Προπύλαια και είναι διαρκείς οι καταγγελίες για πρωτοφανή βία από την πλευρά τους.

Μετά απ’ όλα αυτά, δεν είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι η κατάσταση στην Αθήνα μυρίζει μπαρούτι, ενώ άπαντες εύχονται να υπάρχει αίσιο τέλος στην μάχη που δίνει ο 30χρονος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Το gazzetta.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεότερο προκύψει.
Απάντηση
#2
ΔΕΙΤΕ: Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, μιλώντας στο newsbeast.gr κατήγγειλε ότι την ώρα που σημειώνονταν τα επεισόδια σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, δόθηκε εντολή από τη διοίκηση του μετρό να κλείσουν οι αποβάθρες, ενώ είχε παρθεί η απόφαση το μετρό να μείνει ανοιχτό, προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να μετακινηθεί για να συμμετάσχει στη σημερινή πανελλαδική απεργία.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι προέβησαν μόνο σε μια συμβολική στάση εργασίας ακριβώς γι' αυτόν το λόγο. Ανέφερε ακόμη ότι η εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο του μετρό Συντάγματος έγινε ύστερα από λεκτικό διαπληκτισμό ενός υπαλλήλου με επιβάτες του μετρό. Αντί όμως να συλληφθεί το συγκεκριμένο άτομο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζομένους.
http://www.youtube.com/watch?v=cgs4kp-g3gQ
Απάντηση
#3
Ειναι λογικο με τοσες εξελιξεις να συνεχιζει την 24ωρη απεργια η ΕΣΗΕΑ;
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)