Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 2.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΛΑΟΣ] Την καταβολή των οφειλών προς τα ΚΤΕΛ εντός του Μαΐου ανακοίνωσε ο κ. Ντόλιος
#1
Την άμεση καταβολή μέχρι τα τέλη Μαΐου των οφειλών του Δημοσίου προς τους φορείς μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία όλης της χώρας για το α΄ τρίμηνο του 2011 ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος κατά τη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτή Φθιώτιδας Κατερίνας Μπατζελή σχετικά με τη χρηματοδότηση και τον επανασχεδιασμό της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.

Η Βουλευτής τόνισε ότι μετά την καταβολή των 76 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των οφειλομένων ποσών για το 2010, είναι σκόπιμο να δημιουργηθεί ειδικό αποθεματικό για το κόστος μεταφοράς των μαθητών, έτσι ώστε να είναι δυνατή η διαφανής διαχείριση και ο εξορθολογισμός του τρόπου μεταφοράς, ενώ τόνισε ότι το κοινωνικό αυτό μέτρο θα πρέπει να συνεχιστεί, διότι με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, η δωρεάν μεταφορά των μαθητών αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.

Ο κ. Γ. Ντόλιος στην απάντησή του τόνισε ότι στα πλαίσια της διαφάνειας και της ορθής διαχείρισης δημοσίων πόρων, θα δημιουργηθεί άμεσα ειδικό αποθεματικό για το κόστος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, ενώ εντός του μήνα θα έχει υπογραφεί και η σχετική ΚΥΑ των Υπουργείων Υποδομών, Παιδείας και Εσωτερικών για το νέο καθεστώς που θα διέπει το σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία. Η εν λόγω ΚΥΑ θα παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις ως προς τον τρόπο οργάνωσης των δρομολογίων και του κόστους μεταφοράς. Κι αυτό διότι είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό καταστρατήγησης, ώστε τα τελευταία χρόνια να σημειωθεί συσσώρευση χρέους.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι ενόψει της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων για τη μεταφορά των μαθητών στην Τ.Α α΄ βαθμού, αλλά και ενόψει του νέου σχολικού «Καλλικράτη» θα διατεθούν σύντομα τεύχη δημοπράτησης προς όλους τους δήμους μέσω των οποίων θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις των μαθητών, ενώ θα ενσωματωθούν σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις για το ίδιο θέμα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, το οποίο θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Λαός] Κοινή ανακοίνωση του Υπεραστικου και των Αστικών ΚΤΕΛ προς Αντιπεριφερειάρχη Konstantinos MercedesBenz 0 1.847 09-08-2011, 11:03 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Zougla.gr] Λύση για την καταβολή των οφειλών στα ΚΤΕΛ της Νάξου Konstantinos MercedesBenz 0 1.667 11-05-2011, 09:55 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)