Αξιολόγηση Θέματος:
  • 5 Ψήφοι - 2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ellispoint.gr] Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στου Ρέντη
#1
Συνελήφθησαν δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση ως δράστες της δολοφονίας δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας Δίας την 1η Μαρτίου

Τέλος στην υπόθεση του φόνου των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, η οποία είχε ρίξει βαριά τη σκιά στην αστυνομία, έδωσε η Ασφάλεια Αττικής. Συνέλαβε δύο δράστες, οι οποίοι, το βράδυ της 1ης Μαρτίου, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Γιάννη Ευαγγελινέλη ,23 χρονών και τον Γιώργος Σκυλογιάννη, 22 ετών.

Πρόκειται για ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ηλικίας 36 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ για το φονικό αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, επίσης ομογενείς από την Ρωσία.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη διαλεύκανση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών.

H συμμετοχή του ενός εκ των συλληφθέντων στον φόνο ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από γενετικό υλικό το οποίο εντοπίστηκε σε γάντι που είχε βρεθεί κοντά στο σημείο της συμπλοκής. Η συμμετοχή στη συμπλοκή του δεύτερου ατόμου που συνελήφθη προκύπτει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από αποτύπωμά του που βρέθηκε στο όπλο τύπου καλάνσικοφ, που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες μέσα στο αυτοκίνητό τους μετά την συμπλοκή στου Ρέντη.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν αυτός που πυροβόλησε με το καλάσνικωφ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, με συνέπεια να δολοφονήσει τους δύο αστυνομικούς και να τραυματίσει άλλους δύο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συμμετείχαν σε συμμορία οι οποία διέπραττε ληστείες. Στη συμμορία συμμετείχαν, επίσης, δύο Έλληνες, ηλικίας 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, με την κατηγορία ότι πήραν και αυτοί μέρος στη ληστεία του περιπτέρου.

Μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής του Ρέντη, και τους βοήθησε να διαφύγουν. Στην ίδια συμμορία συμμετείχαν και δύο Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 31)ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι, όπως έγινε γνωστό, προμήθευαν τη συμμορία με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Η σύλληψή τους έγινε έπειτα από συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Χθες το βράδυ μάλιστα προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής 35 άτομα και έτσι σιγά -σιγά άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση. Οι προσαγωγές έγιναν από την Ελευσίνα, την Ανάβυσσο, τα Άνω Λιόσια και τον Ασπρόπυργο και από άλλες περιοχές της Αττικής.Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν όπλα και άλλα αντικείμενα.

Η συμπλοκή

Οι δύο αστυνομικοί είχαν συμπλακεί με κακοποιούς στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Λαχαναγοράς Ρέντη.

Ο ένας αστυνομικός, σοβαρότατα τραυματισμένος στο κεφάλι, έχασε τη ζωή του λίγο μετά τη συμπλοκή, ενώ ο δεύτερος, επίσης με τραύματα στο κεφάλι, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, κατέληξε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατεδίωκαν κλεμμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα ύποπτα για ληστεία, η οποία είχε σημειωθει΄λίγη ώρα νωρίτερα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Μενίδι.

Οι δύο από αυτούς που επέβαιναν στο αυτοκίνητο άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο είχε βρεθεί μετά τη συμπλοκή στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη. Εντός του οχήματος, που είχε κλεμμένες πινακίδες, βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, με τα οποία, πιθανότητα, οι δράστες «γάζωσαν» τους αστυνομικούς.

Πηγή Έθνος
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Καθημερινή] Πυροβόλησαν και σκότωσαν 52χρονο φαρμακοποιό στου Ρέντη Konstantinos MercedesBenz 0 1.656 13-06-2012, 08:52 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)