Αξιολόγηση Θέματος:
  • 5 Ψήφοι - 3.6 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Διάβημα] Συμβολική κατάληψη από μαθητές στο ΚΤΕΛ Λιβαδειάς
#1
Συμβολική κατάληψη στο ΚΤΕΛ Λιβαδειάς πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας μαθητές του ΕΠΑΛ από διάφορα σημεία της Βοιωτίας με αφορμή την αναστολή των μαθητικών δρομολογίων.

Τα ΚΤΕΛ το προηγούμενο διάστημα είχαν ήδη κάνει γνωστό ότι θα σταματήσουν τα μαθητικά δρομολόγια αν δεν τους καταβληθούν τα χρωστούμενα για το 2010 και δεν διασφαλιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2011

Οι δεσμεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών δεν είχαν αποτέλεσμα όπως και όσον αφορά τη Στερεά ούτε η ενημέρωση του Περιφερειάρχη ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα καταβληθούν.

Σήμερα λοιπόν τα ΚΤΕΛ σύμφωνα με την απόφασή τους σταμάτησαν τα μαθητικά δρομολόγια και στη μέση αυτής της αντιπαράθεσης βρέθηκαν οι μαθητές.

«Ήρθαμε εδώ επειδή από σήμερα το πρωί οι μαθητές που ερχόμαστε από άλλες περιοχές εκτός Λιβαδειάς πληρώνουμε στα λεωφορεία για να μεταβούμε στο σχολείο μας. Τα μαθητικά δρομολόγια έχουν σταματήσει και τα υπεραστικά μεταφέρουν τους μαθητές που πληρώνουν μισό εισιτήριο. Επίσης τα λεωφορεία πλέον δεν σταματάνε στα σχολεία αλλά στις στάσεις που έχουν και στη συνέχεια αναγκαζόμαστε να πάμε στο σχολείο με τα πόδια διανύοντας μεγάλες αποστάσεις. Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα. Πρέπει η πολιτεία με τα ΚΤΕΛ να βρουν την λύση του προβλήματος. Για εμάς τώρα ειδικά που είναι περίοδος εξετάσεων το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο», τόνιζαν μεταξύ άλλων οι μαθητές κάνοντας παράλληλα αναφορά στο μείζον θέμα της «δωρεάν παιδείας».

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αγγελική Φραγκούλη η οποία τους ενημέρωσε για την κατάσταση ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών και κατά πάσα πιθανότητα θα ανασταλεί η απόφαση του ΚΤΕΛ και τα μαθητικά δρομολόγια θα συνεχίσουν.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)