Αξιολόγηση Θέματος:
  • 3 Ψήφοι - 4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Καθημερινή] Έρευνα για τους εμπρηστές της Marfin
#1
Προσαγωγές τεσσάρων υπόπτων από Εξάρχεια και Κυψέλη για τον εμπρησμό της Marfin Bank στις 5 Μαΐου 2010 στη Σταδίου, όπου σκοτώθηκαν τρεις υπάλληλοι.

Σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων από Εξάρχεια και Κυψέλη έχει προχωρήσει η αστυνομία μετά από επιχείρηση εντοπισμού υπόπτων για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin Bank στη Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα.

Το κτίριο που στεγαζόταν η τράπεζα τυλίχθηκε στις φλόγες, εγκλωβίζοντας τα θύματα, όταν άγνστοι πέξταν μολότοφ κατά τη διάρκεια μεγάλης διαγήλωσης που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Αθήνας. Οι έρευνες συνεχίζονται στα σπίτια υπόπτων. Οι έρευνες αφορούν και την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» την ίδια ημέρα.

Η αστυνομία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιεί έρευνες στα σπίτια των τριών προσαχθέντων σε Εξάρχεια και Κυψέλη στην οδό Κερκύρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι προσαχθέντες είναι ένας 21χρονος, ένας 25χρονος και ένας 36χρονος, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για το τέταρτο άτομο. Ο ένας από τους τρεις σχετίζεται με την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έστειλαν στον εισαγγελέα δικογραφία με στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα και φέρονται να ενοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα στοιχεία στηρίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου. Επίσης στον φάκελο υπάρχουν μαρτυρίες και καταθέσεις για το περιστατικό. Ο εισαγγελέας πάντως, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, επέστρεψε την δικογραφία, δίνοντας παράταση στην προανάκριση.

Σε βάρος των τριών προσαχθέντων δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Αναμένεται να ληφθούν οι καταθέσεις και στη συνέχεια ο ανακριτής θα κρίνει αν θα πρέπει οι προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία στηρίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου, όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση στην Marfin Bank και ταυτόχρονα στο κατάστημα «Ιανός», που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Εκεί φαίνεται μια ομάδα που βγήκε από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και διασπάστηκε σε δυο μέρη.

Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρίες και καταθέσεις που οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα για πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις επιθέσεις.

Ο εισαγγελέας πάντως, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, την έστειλε πίσω, δίνοντας παράταση στην προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας προσήχθησαν πριν από λίγο τρία άτομα, το ένα από τα οποία φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση στον «Ιανό», ενώ τα άλλα δύο στην επίθεση στην «Marfin».

Ωστόσο δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους, καθώς θα ληφθούν καταθέσεις και κατόπιν ο ανακριτής θα κρίνει εάν οι προσαγωγές μετατραπούν σε συλλήψεις. Παράλληλα γίνονται από την κρατική ασφάλεια κατ΄οίκον έρευνες σε αναζήτηση και νέων στοιχείων για την υπόθεση.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)