Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBomb] “Ποντικοί” σε ταμείο της ΕΛ.ΑΣ
#1
Ζημιά σχεδόν 200 χιλιάδων ευρώ (199.350,72) εξαιτίας παράνομης ιδιοποίησης χρηματικών ποσών ανακαλύφθηκε στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σχηματίστηκε ήδη δικογραφία, που υποβλήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε έλεγχο, που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλου διαπιστώθηκαν ατασθαλίες στα παραστατικά Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής, που αφορούσαν αποδόσεις χρηματικών ποσών σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης προσωπικού.

Οι ατασθαλίες αφορούσαν ανακολουθίες και κενά στην ταξινόμηση των ενταλμάτων και των δικαιολογητικών τους, για τα έτη 2007, 2008, και 2009, ενώ δεν βρέθηκαν και ορισμένα από αυτά.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία στη συνέχεια παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Εξέτασης ερευνήθηκε και κατασχέθηκε το απαιτούμενο υλικό και διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης προσωπικού, συντάσσονταν, με τη χρήση των ίδιων δικαιολογητικών, περισσότερα του ενός Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής.

Στη συνέχεια, εκταμιεύονταν τα ποσά, που αφορούσαν την ίδια υπόθεση, εκ των οποίων το ένα αποδιδόταν κανονικά στα δικαιούχα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα δε υπόλοιπα (ένα ή περισσότερα) παρακρατούνταν παράνομα.

Για την ίδια υπόθεση διενεργείται έλεγχος και από Οικονομικούς Επιθεωρητές, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου υπάγεται ως ασφαλιστικός φορέας το ταμείο επικουρικής ασφάλισης.

Επιπλέον, ενημερώθηκε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ύποπτες ή ασυνήθιστες συναλλαγές.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)