Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Φωτορεπορτάζ: το αμαξοστάσιο αστικών συγκοινωνιών του Τεχνικού Μουσείου Βερολίνου
#1
Tα σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου άνοιξε το depot αστικών συγκοινωνιών του Γερμανικού Μουσείου Τεχνολογίας στο Βερολίνο για ακόμα μια φορά τις πόρτες του . Το μουσείο, στο οποίο εκτίθενται οχήματα των τελευταίων 150 χρόνων, στεγάζεται σε ένα πρώην αμαξοστάσιο αυτοκινηταμαξών υψηλών ταχυτήτων των Deutsche Reichsbahn, στην οδό Monumentenstraße.

Στην αίθουσα βρίσκονται περίπου 50 οχήματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται λεωφορεία, τραμ , σιδηροδρομικά οχήματα όπως και διάφορα αυτοκίνητα και φορτηγά που έχουν δωθεί στο μουσείο . Ανάμεσα στα εκθέματα, με ένα από τα σπανιότερα να είναι το παλαιότερο επιζών ιππήλατο τραμ ( από το δεύτερο μισό του 19ου Αιώνα), υπάρχουν και αστικά λεωφορεία των BVG(με παλαιότερο ένα 2όροφο RK της ABOAG του 1916!), το τράμ το οποίο εκτέλεσε το αποχαιρετιστήριο δρομολόγιο της γραμμής 55 το 1967 (όπου και καταργήθηκε το δίκτυο τραμ του δυτικού Βερολίνου), Ένα μπαταριοκίνητο ΜΑΝ SL-E 200 και ένα όχημα του M-Bahn, του πειραματικού μαγνητικού σιδηρόδρομου του Βερολίνου.

Τα εκθέματα του depot παραμένουν εκεί προσωρινά, καθώς προορίζονται σε μόνιμη έκθεση για την ιστορία του Βερολίνου τα τελευταία 200 χρόνια. Μέχρι τότε , η αποθήκη για όσους ενδιαφέρονται είναι ανοιχτή μόνο τα σαββατοκύριακα του Σεπτέμβριου από τις 10.00 – 18.00 . Με την είσοδο να είναι ελεύθερη! Έξω από την έκθεση θα βρείτε σίγουρα κάποιον πλανόδιο για να απολαύσετε ένα «βρώμικο», ενώ υπάρχει και μοντελιστικό παζάρι εντώς του χώρου.

Βέβαια το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος…
Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ειδική υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο η οποία εκτελείται μεταξύ του Μουσείου Τεχνολογίας και του Depot. Tα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται είναι τα αστικά λεωφορεία του Βερολίνου της εποχής 60/70!!!!

Δείτε αναλυτικότερα τα οχήματα και διαβάστε περισσότερα για αυτά στο φωτορεπορτάζ που βρίσκεται στην gallery μας!

 

 
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)